Recenzie Omul de la capatul firului scrisa de "o9iubire"



Recenzie Omul de la capatul firului scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omul de la capatul firului 8.5 lei *
Omul de la capatul firului 17.9 lei *
Omul de la capatul firului 17.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Omul de la capatul firului
Autor (i): Rodica Ojog-Brasoveanu
o9iubire o9iubire pe 2012-02-12 22:13:32 Rating:

Astăzi vă dau întâlnire cu o noutate a Editurii Nemira, “Omul de la capătul firului”, volum scris de una dintre preferatele autoare ale tuturor cititorilor Nemira – Rodica Ojog-Braşoveanu, carti de valoare aduse într-o colecţie de lux.
Autoarea ne propune un exerciţiu de perspicacitate. Ni se prezintă trei morţi în circumstanţe asemănătoare, interese şi personaje cheie. Ce putem face cu doar câteva informaţii referitoare la mobilul crimelor? Aflăm că un personaj cheie oferă contra cost diplome de studiu nefalsificate pentru ingineri, doar persoanelor suficient de inteligente şi dotate intelectual, care pot promova în funcţia în care sunt angajate. Ulterior, nu după mult timp însă, doar câţiva ani, inginerii ajunşi în funcţii importante sunt telefonaţi de către un personaj anonim şi ameninţaţi că vor fi daţi în vileag dacă nu se supun condiţiilor de santaj.
Cu atâtea informaţii vom porni în căutarea adevărului. Să fie oare suficient pentru descoperirea faptaşului?
În ajutorul cititorului apare Minerva, fostă profesoară de matematică, şi Dobrescu, fost elev al celei care prin spirit de observaţie găseşte calea spre adevăr.
Ar fi nedrept din partea mea să dezvălui acţiunea şi punctul culminant al romanului poliţist, aşadar vă voi spune doar de ce trebuie să citiţi această carte. Personal, consider că este o lecţie de morală, adică să înveţi să nu ai încredere nici măcar în cei mai apropiaţi dintre cei care te înconjoară şi care se pretind a-ţi fi prieteni. Învăţătura cărţii este că oricât de bun ai fii într-un domeniu, tot se găseşte cineva care sa fie cel puţin la fel de competent încât să găsească unele greşeli în comportamentul tău, mai ales dacă încerci să şi ascunzi unele lucruri.
Ce e atractiv la această carte? În primul rând firul epic ce te ţine în suspans, mai bine zis care te introduce într-o lume captivantă în care te adânceşti cu fiecare pagină pe care o citeşti. E imposibil să laşi cartea din mână când te gândeşti că poate pe următoarea pagină găseşti un nou indiciu care să te ajute să descifrezi misterul, să găseşti toate personajele implicate în cele 2 crime şi o sinucidere indusă de Personajul Negativ. Lectura vă va fi uşurată de formatul suficient de mare al caracterelor şi spaţiilor dintre rânduri şi, bineînţeles, formatul cărţii care se ţine foarte comod în mâini.
Ce nu mi-a plăcut? Nu mi-a plăcut că s-a terminat, aş fi dorit să aflu ce s-a întâmplat cu Dora după aflarea adevărului, apoi cu cei trei nefericiţi, Luca, Dincă şi Necula.
Aş vrea să atrag atenţia că acest gen de carte este vânat de foarte mulţi cititori, însă ce e cu adevărat important este să ne însuşim o lecţie din cele citite, nu doar să ne delectăm cu povestea îmbietoare a autoarei, fiindcă din toate tipurile de personaje creionate de Rodica Braşoveanu, există încă multe pe care le întâlnim la muncă sau la şcoală şi, e bine să ne putem adapta condiţiilor şi diferitelor personalităţi.
Vă doresc lectură plăcută, sunt sigură că ve-ţi adăuga părerile si voastre.



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!