Biografie Rodica Ojog-Brasoveanu


Rodica Ojog-Brasoveanu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Rodica Ojog-Brasoveanu
Data nasterii: 28 august 1939
Locul nasterii: Bucuresti
Biografie: Rodica Ojog-Brasoveanu (1939 - 2002) a fost o scriitoare de romane politiste din Romania. A urmat primele clase la scoala Maison de Francais si si-a continuat studiile la liceul Domnita Ileana (astazi Liceul Eminescu).

A inceput apoi cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti, dar, dupa doi ani, in 1956, a fost exmatriculata pe motive politice. Dupa un an de munca necalificata la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iasi. Dupa finalizarea studiilor a inceput sa profeseze avocatura.

In 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman politist, Moartea semneaza indescifrabil, l-a scris la insistenta sotului ei, actorul Cosma Brasoveanu, si l-a publicat in 1971. Dupa sapte ani de practica a renuntat la avocatura si s-a dedicat in intregime scrisului.

Pana in 1999, a publicat 35 de romane, in majoritate politiste, dar si cateva istorice si unul stiintifico-fantastic. Este considerata, in mod unanim, marea doamna a literaturii politiste romanesti.

Carti publicate de Rodica Ojog-Brasoveanu

Al cincilea as Al cincilea as

Rating:

Poveste imorala Poveste imorala

Rating:

Ochii jupanitei Ochii jupanitei

Rating:

Grasa si proasta Grasa si proasta

Rating:

Cutia cu nasturi Cutia cu nasturi

Rating:

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!