Recenzie Cimitirul animalelor scrisa de "crissis95"Recenzie Cimitirul animalelor scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cimitirul animalelor 39.99 lei *
Cimitirul animalelor 49.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Cimitirul animalelor
Autor (i): Stephen King
crissis95 crissis95 pe 2017-02-06 21:46:24 Rating:

"Solul din inima omului e si mai pietros" omul cultiva ceea ce poate si are grija de ceea ce cultiva." – fraza pe care se va baza tot romanul.
Spre deosebire de alte povesti ale lui King, aici, trebuie sa ai putina rabdare pana la ajungi la actiunea adevarata. King are darul de a-ti induce teama, chiar paranoia in subconstient; dintr-un tablou simplu acesta il transforma intr-o lume in care iadul si-a “revendicat” un coltisor al sau si continua sa cheme lumea, hranindu-se din ranile celor mai slabi.
Autorul prezinta portretul familiei tinere, a unui medic, Louis Creed. Impreuna cu sotia si cei doi copii, un baietel si o fetita, se muta in localitatea Lodow, unde va lucra la dispensarul campusului universitar. Louis se imprieteneste cu un batranel de peste drum, Jud, care ii va arata tainele ascunse ale locului, care ii vor da fiori tanarului medic.
In timp ce familia doctorului era placata la socrii, motanul familiei, Church (Winston Churchil), moare calcat de un camion. In acel moment Jud il duce pe Louis intr-un loc de care el a fost avertizat de Pascov (studentul care a murit la dispensarul facultatii), avertizat sa nu treaca de bariera de lemne uscate din cimitirul animalelor. Acesta nu a ascultat indemnul lui Pascov, iar dimineata, dezmeticindu-se vazu-se pisica din nou in casa (desi nu mai era motanul ce fuse-se). In acel moment, Jud ii spuse legenda cimitirului indienilor Micmac, anexa a cimitirului animalelor (si cum pamantul a fost calcat de un anume Wedingo care a “contaminat” acel pamant si indienii l-au abandonat). Sotia si cei doi copii, au observant o oarecare schimbare a motanului in momentul cand s-au intors din mini-vacanta, dar au dat vina pe castrarea acestuia.
Din clipa in care Church a inviat, viata linistita a familiei Creed se va schimba pentru totdeauna. La cateva luni distanta de eveniment, Louis si familia acestuia va trece printr-o durere ce nu au crezut-o posibila vreodata. In urma nenorocirii care s-a pus ca un val deasupra familiei Creed, Louis incearca sa indrepte situatia la indemnul chemarilor ce pareau a veni din padure, mai exact din cimitirul indienilor Micmac;
Romanul, arata practic consecintele jocului de-a Dumnezeu, incepand de la o vietate mica pana la o vietate ce “cantarea” mult mai mult de atat. Totusi, joaca de a readuce la viata o persoana sau o fiinta iubita, chiar si gandul acesta, ne-a trecut fiecaruia prin cap cel putin odata in viata. Stephen King ne arata un tablou mult mai complex in ceea ce priveste moarte si invierea.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!