Recenzie Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată scrisa de "Bianca M. Calin"Recenzie Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată 28.45 lei *
Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată 36.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată
Autor (i): Cristina Nemerovschi
Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2017-01-06 07:24:54 Rating:

Cine mă cunoaște știe cât sunt de obsedată de tot ce scrie Cristina Nemerovschi. Mai ales după ce am citit Rockstar, admirația mea pentru ea a crescut, iar titlul mai sus menționat a devenit repede una dintre cărțile mele de suflet. După ce am terminat-o, am așteptat cu mare nerăbdare să citesc Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, cu atât mai mult cu cât aveam un sentiment că este o carte foarte diferită de restul romanelor ei.

Nu cred că mai trebuie să spun că mi-a plăcut la nebunie. Deși mi-a luat mai mult să o citesc, asta se datorează faptului că prin Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată nu poți trece la fel de ușor. Este o carte cu o enormă încărcătură emoțională și multe substraturi care te fac să lași cartea și să reflectezi asupra lor.

Deși nu pot spune că este cartea mea preferată de la Cristina, cu siguranță este o carte care merită citită și care are puterea de a schimba cititorul. Încă de la primele capitole, am fost plăcut surprinsă de cât de diferită este de celelalte romane scrise de ea. Am observat lipsa obișnuitelor elemente care ”șochează”, cum ar fi scenele de sex sau alte lucruri care sunt atât de des aduse în discuție de detractorii Cristinei. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată intră mult mai adânc în sfera filozofică și analitică a psihologiei umane, abordând acest subiect cu mai multă seriozitate. Totuși, stilul caracteristic autoarei nu lipsește nici o secundă, ea păstrându-și autenticitatea, umorul, emoția și originalitatea.

Cel mai mult mi-a plăcut varietatea pe care am găsit-o în acest roman. Există o diversitate foarte mare, atât de scene, cât și de personaje și de emoții. Îmi place să compar acest roman cu un ”roller coaster” , pentru că te face să treci printr-o mulțime de emoții, te face să simpatizezi personajele, apoi să le antipatizezi, îți oferă o mulțime de ideologii asupra lumii și, în general, este imposibil să nu găsești ceva care să nu îți placă la el (te referi la roman, nu?).

Povestea este cât se poate de emoționantă și de reală. Ana este o tânără cu întreaga viață în față, pe care însă nu și-o poate trăi datorită tulburărilor psihice de care suferă după tragedia prin care a trecut. Încercând să se facă bine, ea se internează într-un sanatoriu, unde o întâlnește pe autoarea ei favorită, Sagri, și unde se îndrăgostește de Sin, iubitul lui Sagri. Pe tot parcursul cărții, cititorul este martor la încercarea ei de vindecare, care va veni sub forme destul de neconvenționale.

Durerea ei este atât de bine descrisă, încât nu ai cum să nu simți și tu tot ce simte ea. Cristina descrie foarte bine viața cu o astfel de tulburare, iar datorită acestui aspect, ajungi să înțelegi mai bine atât personajele, cât și boala în sine. Chiar dacă nu m-am putut regăsi în trăirile personajelor, m-am atașat repede de ele, pentru că simți că trebuie să le ajuți și să le fii alături. Asta se datorează și realismului cu care sunt conturate personajele, o latură caracteristică autoarei. La fel ca în alte romane semnate de ea, în Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată întâlnim personaje cât se poate de reale, cu caracteristici speciale și ușor ciudate.

Intriga este bine creată și te ține captiv între paginile cărții, iar în combinație cu atașamentul față de personaje și dependența mea pentru scrisul Cristinei, a fost de-a dreptul mortală. Schimbările de situație de pe parcursul acțiunii m-au făcut de multe ori să exclam uimită, apoi să încerc să citesc cât mai repede. Ultima parte a cărții mi s-a părut cea mai bine scrisă și cea mai captivantă, iar sfârșitul m-a făcut să oftez și să zâmbesc.

Cartea este scrisă cu foarte multă substanță, autoarea oferind o mulțime de perspective asupra umanității, a psihologiei umane, a dragostei și a modului în care o tragedie ne poate schimba viețile. Ca întotdeauna, mi s-a părut că textul curge cu ușurință, iar umorul și dramatismul specifice lui Nemerovschi m-au făcut să râd, să oftez, să mă încrunt și, mai presus de toate, să ador cartea.

Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată este o emoționantă poveste de viață, spusă din perspectiva unei tinere Învingătoare, care te va face să reflectezi asupra vieții și care îți va oferi un optimism fantastic. Scrisă cu măiestrie, cartea captivează și emoționează de la început și până la sfârșit.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!