Unde sunt? > Acasa > Autori > Cristina Nemerovschi

Biografie Cristina Nemerovschi


Cristina Nemerovschi Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Cristina Nemerovschi
Locul nasterii: Bucuresti
Website: http://cristinanemerovschi.ro/
Biografie: Cristina Nemerovschi este supranumita de critici “rebela literaturii romane de azi”. A urmat Facultatea de Filosofie si un master de filosofia matematicii, finalizat cu o dizertatie centrata pe analiza lucrarilor lui L. Wittgenstein. De asemenea, este licentiata in Comunicare si Relatii Publice.

Romanul sau de debut, Sange satanic, a aparut in 2010 la editura Herg Benet, fiind reeditat cateva luni mai tarziu. Cartea a reprezentat atat un succes de critica, dar mai ales de public, devenind, in numai un an, un adevarat fenomen social, consacrand un nou stil in literatura tanara si inspirand numeroase manifestari artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzica. Sange satanic a primit referinte elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finalistii Premiers Romans En Lecture. Cateva traduceri sunt in pregatire.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a aparut in 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusa controverselor inca din primele luni, cateva lecturi fiind intrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente si indecente”. A doua editie a cartii a fost anuntata pentru sfarsitul anului 2012.

"Ani cu alcool si sexâ" este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, fiind o continuare la "Sange satanicâ". Cartea a aparut in noiembrie 2012, la editura Herg Benet.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusa in cateva antologii, atat din Romania, cat si internationale.

Carti publicate de Cristina Nemerovschi

Pervertirea Pervertirea

Rating:

nymphette_dark99 nymphette_dark99

Rating:

Rockstar Rockstar

Rating:

Pervertirea Pervertirea

Rating:

Dresoarea Dresoarea

Rating:

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!