Recenzie Rockstar scrisa de "Bianca M. Calin"Recenzie Rockstar scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Rockstar 23.46 lei *
Rockstar 31.62 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Rockstar
Autor (i): Cristina Nemerovschi
Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2016-11-30 12:35:43 Rating:

Dacă m-ar întreba cineva ce autor mi-aș dori să fiu, aș răspunde cu siguranță Cristina Nemerovschi. Ea este printre puținii autori de care nu mă voi plictisi niciodată și ale căror cărți le voi aștepta mereu cu mare nerăbdare. Romanele ei mă fac întotdeauna să mă simt mai bine și să vreau să trăiesc cât mai autentic posibil.

Când am auzit de romanul Rockstar, am știut imediat că trebuie să îlcitesc. Fiind muzician, nu există nimic mai bun pentru mine decât un roman care să aibă în prim-plan muzica. Citind descrierea, am știut că mă voi îndrăgosti iremediabil de poveste și de Storm. Lucru care s-a și întâmplat. Storm este, fără doar și poate, noua mea pasiune în materie de personaje literare. Mi-a plăcut atât de mult, încât la un moment dat mi-am dorit să fie o persoană reală, cu care să pot ieși la o bere să discutăm despre muzică și despre viață.

Îmi este aproape imposibil să spun ce mi-a plăcut cel mai mult la acest roman, dar faptul că m-am putut regăsi în trăirile și în sentimentele lui Storm m-a câștigat imediat. Pe măsură ce citeam, eram din ce în ce mai uimită de cât de bine mă regăseam în tot ce gândea și simțea Storm. Aveam impresia că îmi citesc jurnalul și m-am simțit atât de bine știind că cineva înțelege. Nu m-a interesat faptul că este o simplă poveste și un personaj fictiv. Mi-a făcut bine să-mi văd, într-un fel, gândurile pe hârtie, scrise de altcineva.

De fapt, acesta este cel mai mare atu al Cristinei. Ea înțelege cum este să fii om și știe cum este să fii diferit, să treci prin perioade grele și să te confrunți cu cei mai mari demoni ai tăi. Nu numai că înțelege, dar știe și să transpună totul într-o poveste și să te facă să te simți acceptat și înțeles. Poveștile ei transmit mereu atât mesaje, cât și emoții foarte puternice.

La fel a fost și în cazul romanului de față. ”Rockstar” transmite emoții foarte puternice și atât de reale, încât simți tot ce simte Storm. Uneori, ai impresia că ești una cu personajul și că trăiești totul pe pielea ta. Am simțit durere, tristețe, disperare, vinovăție și, până la urmă, ușurare și împăcare. Am recunoscut și foarte multe dintre senzațiile pe care le experimentezi atunci când ești pe scenă și cânți.Mi-a plăcut enorm de mult importanța muzicii în această poveste și exactitatea cu care lumea aceasta este descrisă.

Personajele sunt tipice Cristinei, adică speciale, trăsnite, extrem de simpatice, foarte bine conturate și absolut geniale. De Storm, așa cum am spus, m-am îndrăgostit iremediabil. Este un personaj carismatic, deștept, de o profunzime sentimentală rară și un muzician incredibil. La fel și Fire, care ne este prezentat prin amintirile fratelui său, dar pe care nu ai cum să nu îl îndrăgești.

Povestea, deși tristă, este frumoasă și îți oferă un sentiment de nostalgie dulce-amărui. Există destul de multe dezvăluiri surprinzătoare care să te facă să dai paginile mai repede, iar scenele de o diversitate surprinzătoare te fac să râzi, să oftezi, să plângi și să dai din cap o dată cu o muzică pe care nu o auzi, dar pe care o simti.

La fel ca și celelalte cărțiale Cristinei, ”Rockstar” este de o complexitate aparte și spune foarte multe lucruri despre societate, familie, prietenie și acceptarea lucrurilor pe care nu le putem schimba. Cartea aceasta nu are bariere șite face să vrei să ieși din casă și să trăiești cât mai mult posibil. De neratat!Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!