Zile de Crăciun

scrisa de Jeanette Winterson

Zile de Crăciun de Jeanette Winterson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zile de Crăciun 47 lei *
Zile de Crăciun 47 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Jeanette Winterson
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-606-779-271-3
Anul aparitiei: 2017
Descriere: Jeanette Winterson, una dintre cele mai inventive și mai îndrăznețe voci narative contemporane, ne propune în acest volum 12 povestiri și 12 rețete îmbietoare pentru cele 12 zile ale Crăciunului.

Pentru autoare, Crăciunul e un moment fericit, „celebrarea neprevăzutului“. De aceea îi place să-l întâmpine scriind o poveste. Cele 12 alese aici, de o imaginație debordantă, pline de prospețime și umor, ne oferă un portal către „spiritul Crăciunului“, unde timpul parcă stă în loc, iar magicul pune stăpânire pe lume. „Sunt povești cu stafii, intervenții miraculoase, întâlniri obișnuite ce se dovedesc departe de a fi obișnuite, mici minuni și saluturi adresate luminii renăscute.“ Crăciunul e o sărbătoare a intimității, în cadrul căreia orele petrecute alături de persoanele dragi sunt esențiale. Să gătim împreună, ne îndeamnă Jeanette Winterson, savurând cele 12 feluri festive ale căror rețete însoțesc povestirile. Dat fiind că fiecare rețetă tradițională sau nou-inventată pentru Crăciun devine ea însăși un dar și ne readuce în suflet bucuria și speranța că nu suntem și nu vom fi niciodată singuri.

„Rețetele vin însoțite de secvențe fascinante cu scriitoarea, prietenele ei și ritualurile lor de Crăciun. Superb, ingenios, straniu, amuzant. Sacul de delicatese literare al lui Winterson are farmecul secolului al XIX-lea, atât de necesar în nemilosul secol XXI.“ (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Zile de Crăciun

S.T.E.P.

S.T.E.P.

de Igor Ursenco

mai mult
La asfintit

La asfintit

de Stephen King

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2020-01-24 14:59:16 Rating:

Crăciunul parcă nu e la fel fără zăpadă. Asta pentru că așa ne-am obișnuit de ani buni. Totuși, în ultima vreme ni se cam dau semne că ar trebui să ne obișnuim cu varianta fără zăpadă. Cred că am găsit ceva care să aducă farmec Crăciunului în locul zăpezii, ceva care să mă învăluie mai mult în spiritul Sărbătorii: lecturile tematice. Da, chiar au efect.

Am cartea lui Jeanette...

Citeste mai mult

abookaffair abookaffair pe 2019-01-27 16:03:26 Rating:

Iubesc Craciunul. Pe cel de acasa, unde lipsa linistii compenseaza cu mancarea multa. Cand timpul se dilata si nu mai stii nici ce zi a saptamanii este.

Il iubesc si pe cel din filme, unde toti se strang in jurul semineului sau intr-o cabana inconjurata de zapada, unde se intampla un miracol in fiecare ajun si unde exista un ciorap magic pentru fiecare membru al familiei.
...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135