Zgomotul lucrurilor in cadere

scrisa de Juan Gabriel Vasquez

Zgomotul lucrurilor in cadere de Juan Gabriel Vasquez Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zgomotul lucrurilor in cadere 20.2 lei *
Zgomotul lucrurilor in cadere 23.08 lei *
Zgomotul lucrurilor in cadere 26.83 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Juan Gabriel Vasquez
Traducator (i): Marin Mălaicu-Hondari
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-5374-7
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Roman cistigator al International IMPACT Dublin Literary Award 2014

In anii ’90, cind Bogota abia se trezea din cosmarul celei mai violente perioade din istoria sa, tinarul universitar Antonio Yammara se imprieteneste intr-o sala de biliard cu Ricardo Laverde, un fost puscarias care se recomanda drept pilot. Laverde va fi insa curind impuscat mortal, iar Yammara face o adevarata obsesie pentru trecutul misterios al prietenului sau. Cercetarile pe care le intreprinde il ajuta sa inteleaga mecanismele ascunse prin care razboiul impotriva drogurilor a modelat viata familiei lui Laverde, dar si pe a sa. Zgomotul lucrurilor in cadere are in fundal o societate columbiana ce resimte din plin rupturile lasate de epoca celui mai mare traficant de narcotice pe care l-a avut. Este un roman despre iubiri si prietenii frinte de capriciul istoriei, despre neputinta de a-ti trai viata firesc si simplu, dar si un thriller ce se hraneste din trecutul unui om si al unei tari.

„Minunatul roman al lui Juan Gabriel Vasquez respinge explozia de culori si metamorfozele mitice ale capodoperei Un veac de singuratate, preferind poezia rece si amara a orasului Bogota si intensitatea amutita a casniciilor aflate la inceput de drum. Un roman acaparator, care te tine absorbit pina la ultima pagina, Zgomotul lucrurilor in cadere este insa si o meditatie profunda asupra destinului si a mortii.” (The New York Times Book Review)

„Vasquez este un stilist desavirsit, un virtuoz al cadentarii rabdatoare a ritmului si al structurilor narative de o rara complexitate, care foloseste proza urmarind in mare parte aceleasi scopuri ca Bolano: sa traseze harti ale ranilor adinci, purulente, lasate in lume de lacomie si violenta si sa arate cum uneori nici macar iubirea nu le poate vindeca.” (Time)

„Un roman noir existentialist si melancolic, care va va aduce aminte de Paul Auster.” (The New York Times)


Carti similare cu Zgomotul lucrurilor in cadere

Minunile sfantului sisoe

Minunile sfantului sisoe

de George Toparceanu

mai mult
Diavolul din milano

Diavolul din milano

de Martin Suter

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Alyna.mg
Recenzii: 0
Carti citite: 43