Nevoi speciale

scrisa de Dan Sociu

Nevoi speciale de Dan Sociu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nevoi speciale 10.03 lei *
Nevoi speciale 20.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dan Sociu
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-1249-9
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Parintii nostri nu au carti despre ei si generatia lor, scrise frust si onest, in cuvinte putine si nespectaculoase. Nevoi speciale are ambitia de a fi o asemenea carte pentru generatia noastra, a celor nascuti dupa 80, dar e o carte care nu propune nicio lozinca, nu si propune sa faca "generatia x", ci sa relateze si sa obiectiveze cateva intamplari considerate "experiente-cheie sau punct-de-reper" in viata unui om care se percepe ca fiind terminat si care nu se scuza pentru alegerile proaste, pentru "accidente". E un om care se uita la el insusi cu mila patetica, dar poate sa scoata si foloase de pe urma celor intamplate. In loc sa claseze cazul, se dedubleaza in "autorul" care da sens scriind, terapeutic.

„Daca in poezie am renuntat la autobiografic, trecand la ceea ce numesc postconfesiv, o sa-mi mut autobiografiile fantasmatice in proza.” (Dan Sociu)

„Scump la scris, flegmatic, dar cu pusee sarcastice, Sociu stie sa creioneze situatii expresive din cateva linii. Stilul ramane mereu de un umor continut, pigmentat de licentiozitati, iar masochismul cinic abia mascheaza amaraciunea.” (Paul Cernat)

„Apreciez mult la Sociu cum functioneaza dialectica detaliu-constructie. E oricum remarcabil (dat fiind detaliul ca e poet) cum lucreaza in regim de proza pe secvente scurte: economic, fara a scinda directia, alternand efectele fara a da in stridente.” (Mihai Iovanel)


Carti similare cu Nevoi speciale

Dincolo de portocali

Dincolo de portocali

de Ioana Baldea Constantinescu

mai mult
Lapte fierbinte

Lapte fierbinte

de Deborah Levy

mai mult
In supa miso

In supa miso

de Ryu Murakami

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!