Spiritul romanesc in fata unei dictaturi

scrisa de Nicolae Breban

Spiritul romanesc in fata unei dictaturi de Nicolae Breban Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi 18.3 lei *
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi 23.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Nicolae Breban
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 973947747X
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Vorbind despre confruntarea spiritului romanesc cu o dictatura, Nicolae Breban relateaza, practic, un razboi nevazut. Stradania sa este de a releva impotrivirea si victoriile - cate au fost - ale spiritualitatii noastre in cel mai teribil asediu pe care l-a cunoscut ea pana astazi. Conceput la Paris, pe vremea cand regimul politic defunct isi traia ultimele zile, eseul este, el insusi, o asemenea victorie. Fiindca trebuie numaidecat sa deosebim razbunarea, ce se transforma in act creator si are incorporata experienta dureroasa a injustitiei istoriei si oamenilor, de razbunarea in sine, ce nu e decat un spasm vulgar al neputintei de destin.
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi se infatiseaza, astfel, publicului, ca o originala sinteza intre interogatia radicala si contestatia vehementa de tipul cioranienei Schimbari la fata a Romaniei, pe de o parte, si spiritul constructiv si tenace, pre-european de pe linia Maiorescu-Lovinescu, pe de alta. Inregistrand dezastrele, identificandu-le cauzele si desemnandu-


Carti similare cu Spiritul romanesc in fata unei dictaturi

Polemici cordiale

Polemici cordiale

de Octavian Paler

mai mult
Fata catre fata. intalniri si portrete

Fata catre fata....

de Andrei Plesu

mai mult
Zadarnicii. prin vuietul vremii

Zadarnicii. prin...

de Barbu Cioculescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!