Spiritul romanesc in fata unei dictaturi

scrisa de Nicolae Breban

Spiritul romanesc in fata unei dictaturi de Nicolae Breban Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi 18.3 lei *
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi 23.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Nicolae Breban
Numar de pagini: 304 pagini
ISBN: 973947747X
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Vorbind despre confruntarea spiritului romanesc cu o dictatura, Nicolae Breban relateaza, practic, un razboi nevazut. Stradania sa este de a releva impotrivirea si victoriile - cate au fost - ale spiritualitatii noastre in cel mai teribil asediu pe care l-a cunoscut ea pana astazi. Conceput la Paris, pe vremea cand regimul politic defunct isi traia ultimele zile, eseul este, el insusi, o asemenea victorie. Fiindca trebuie numaidecat sa deosebim razbunarea, ce se transforma in act creator si are incorporata experienta dureroasa a injustitiei istoriei si oamenilor, de razbunarea in sine, ce nu e decat un spasm vulgar al neputintei de destin.
Spiritul romanesc in fata unei dictaturi se infatiseaza, astfel, publicului, ca o originala sinteza intre interogatia radicala si contestatia vehementa de tipul cioranienei Schimbari la fata a Romaniei, pe de o parte, si spiritul constructiv si tenace, pre-european de pe linia Maiorescu-Lovinescu, pe de alta. Inregistrand dezastrele, identificandu-le cauzele si desemnandu-


Carti similare cu Spiritul romanesc in fata unei dictaturi

Un cititor in padurea din oglinda

Un cititor in padurea...

de Alberto Manguel

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!