Omar si diavolii

scrisa de Dan Ciupureanu

Omar si diavolii de Dan Ciupureanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Omar si diavolii 16.72 lei *
Omar si diavolii 23.2 lei *
Omar si diavolii 23.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dan Ciupureanu
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 9789734665112
Anul aparitiei: 2017
Descriere: „Un personaj memorabil acest Ian-Omar. Naratiunea se dezvolta insinuand ca locul lui nu e de fapt nicaieri pe acest pamant, ca patria lui si a noastra, a celor care ii citim povestea, este in alta parte. Insinuarea aluneca spre revelatie, gratie bolilor noastre, ale parintilor si bunicilor si totodata gratie istoriei. O revelatie potentata de un talent poetic de exceptie... Cum se intampla de regula in romanele atinse de harul vizionarismului, aceasta istorie personala tinde sa dea seama de istoria unei intregi generatii.” (Radu Aldulescu)

„Dan Ciupureanu «explodeaza» cu un bildungsroman à rebours: autofictiune cruda, nu doar lipsita de concesii pentru amorul propriu al naratorului, ci chiar inclinata spre un anumit masochism, sustinuta de un ritm care iti taie respiratia, poetica, insa cu un simt al grotescului ce trimite, pastrand proportiile, la tribulatiile lui Ferdinand din Moarte pe credit, cu o tusa de candoare salingeriana si, pe alocuri, cu o incrancenare à la Eddy Bellegueule, din fericire fara urma de inflamare ideologica si resentimentara. Toate acestea, punctate de flashuri psihotice care te duc cu gandul la Recviem pentru un vis. Omar si diavolii are o autenticitate de brut art, fiind abia in ultima instanta si retroactiv un pariu cu literatura. Un pariu castigat miraculos.” (O. Nimigean)


Carti similare cu Omar si diavolii

Casanova in boemia

Casanova in boemia

de Andrei Codrescu

mai mult
Oamenii fericiți citesc și beau cafea

Oamenii fericiți...

de Agnès Martin-Lugand

mai mult
Intalnire la venetia

Intalnire la venetia

de Elizabeth Adler

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!