Dragoste la 17,50 $

scrisa de Charles Bukowski

Dragoste la 17,50 $ de Charles Bukowski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dragoste la 17,50 $ 21.99 lei *
Dragoste la 17,50 $ 25.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Charles Bukowski
Traducator (i): Cristian Neagoe
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-46-6421-4
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Considerată cea mai bună antologie de povestiri a lui Charles Bukowski, Dragoste la 17,50 $ concentrează în textele sale întregul univers sordid, cinic şi atât de uman al autorului american. Majoritatea lor descriu, din perspectiva protagonistului Henry Chinaski, alter ego-ul autorului, lumea pe care acesta a cunoscut-o foarte bine: o Americă a periferiilor, săracă, degradată şi coruptă, înţesată de alcoolici, târfe, vagabonzi şi rataţi. Sexul, violenţa şi alcoolul sunt omniprezente, iar prieteniile sunt superficiale şi pragmatice. Iubitele înşală sau sunt violate, bărbaţii ucid, fură, se încaieră, dragostea adevărată este rară şi efemeră. De multe ori prozatorul îşi dezvăluie şi o faţetă jucăuşă, lăsându-şi imaginaţia să se dezlănţuie în texte fanteziste, de un umor irezistibil: Chinaski boxează cu Hemingway, e pe cale să devină cel mai mare scriitor american şi e asaltat de femei superbe şi bogate. Însă, indiferent dacă apelează la biografie sau la imaginaţie, Bukowski îşi impune viziunea asupra lumii şi izbuteşte să creeze, din întâmplări aparent mărunte, literatură de o extraordinară calitate.

„Bukowski a fost un bard al barurilor şi bordelurilor, un descendent direct al vizionarilor romantici care se închinau la altarul excesului, al violenţei şi al propriei nebunii.” (The New York Times)

„Charles Bukowski n-a evadat niciodată cu adevărat din California. E limpede că nu îl putem imagina nicăieri altundeva; încă mai colindă pe undeva pe Coasta de Vest, unde scrie poezii şi povestiri despre cele cinci decenii în care a băut, a vagabondat, a făcut sex şi a iscat scandaluri, dovedind astfel cu trufie că limba îşi păstrează forţa chiar şi pe marginea abisului.” (The New York Review of Books)

„Bukowski a scris despre bărbaţi şi femei striviţi ca nişte doze de bere călcate în picioare, despre dârzenie, furie, dor, sex şi, înainte de orice, despre el însuşi. Cărţile lui au fost bestselleruri în Brazilia, poezia lui se predă în liceele din Franţa, iar în Statele Unite a fost un simbol al revoltei.” (The Washington Post)


Carti similare cu Dragoste la 17,50 $

Intimitate și alte povestiri

Intimitate și alte...

de Hanif Kureishi

mai mult
De zece ori pe buze

De zece ori pe buze

de Adina Rosetti

mai multRecenzii

bughitza bughitza pe 2017-07-03 07:44:26 Rating:

Adevărul este că povestirile din volumul ăsta o sa te cam fută la creier și o să-ți arate o lume mișto rău de tot, adică de căcat. Căcat d-ala șmecher, de căcănar, evident. Și dacă aceste prime două fraze ți s-au părut un pic cam agresive, să nu te pună naiba sa citești ceva din volumul ăsta de povestiri, că nu are rost. Nu vei rezista. Charles Bukowski pune ca sub-titlu la...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

bughitza
Recenzii: 3
Carti citite: 6

Sorin 22
Recenzii: 0
Carti citite: 152