Noii împăraţi. Putere şi dinastii comuniste în China

scrisa de Kerry Brown

Noii împăraţi. Putere şi dinastii comuniste în China de Kerry Brown Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Noii împăraţi. Putere şi dinastii comuniste în China 19.99 lei *
Noii împăraţi. Putere şi dinastii comuniste în China 20.93 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Corint
Autor (i): Kerry Brown
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 9786068723952
Anul aparitiei: 2017
Descriere: Unul dintre meritele esențiale ale acestui volum rezidă din prezentarea, evidențierea și sublinierea cu tușe groase a modului în care o bună parte din analiștii, jurnaliștii și universitarii occidentali privesc China, cu precăderea China devenită „challanger” al liderului mondial, Statele Unite ale Americii. O optică nu departe de cea a secolului al XIX-lea, în care Imperiul Chinez și ulterior Republica China au traversat ceea ce este denumit cei „100 de ani de umilință”. Din foarte multe puncte de vedere, nici Occidentul, nici China, nu și-au schimbat atitudinea, fiind menținută o reciprocă reținere și adversitate, inclusiv prin intermediul mass-media, a publicațiilor, iar de dată relativ recentă cu sprijinul noilor media.

Cu un condei care trădează aptitudini de jurnalist de campanie, Kerry Brown abordează condițiile care au premers accederea actualei elite aflate la vârful ierarhiei politice a Chinei – președintele Xi Jinping, premierul Li Keqiang și Wang Qishan, Zhang Dejian, Liu Yunshan, Yu Zhengsheng și Zhang Gaoli – surprins de faptul că masele de chinezi nu au fost cutremurate de acest proces.


Carti similare cu Noii împăraţi. Putere şi dinastii comuniste în China

Jocul cu trecutul

Jocul cu trecutul

de Lucian Boia

mai mult
Saga reginelor

Saga reginelor

de Jean Des Cars

mai mult
Biblioteca lui Hitler

Biblioteca lui Hitler

de Timothy W. Ryback

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!