Dictatura lui nicolae ceausescu (1965-1989). geniul carpatilor

scrisa de Adam Burakowski

Dictatura lui nicolae ceausescu (1965-1989). geniul carpatilor de Adam Burakowski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dictatura lui nicolae ceausescu (1965-1989). geniul carpatilor 31.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Adam Burakowski
Traducator (i): Vasile Moga
Numar de pagini: 432 pagini
ISBN: 978-973-46-1963-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii.

„Cartea lui Adam Burakowski este o carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit. Volumul are la baza surse bibliografice numeroase, romanesti si straine, ceea ce demonstreaza o abordare atenta – pentru ca, pana la urma, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar si anevoioasa, complicata prin capcanele pe care le poate intinde.” (Stejarel Olaru)

Cuprins:
Miscarea comunista romaneasca inainte de al doilea razboi mondial • Primele doua decenii de guvernare comunista in Romania • Inceputul regimului Nicolae Ceausescu • August 1968 – cel mai mare triumf al lui Ceausescu • Masurile antisovietice luate de Ceausescu


Carti similare cu Dictatura lui nicolae ceausescu (1965-1989). geniul carpatilor

Rusia explodează

Rusia explodează

de Iuri Felştinski, Aleksandr Litvinenko

mai mult
Saga reginelor

Saga reginelor

de Jean Des Cars

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!