Elogiul inactivitatii

scrisa de Bertrand Russell

Elogiul inactivitatii de Bertrand Russell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Elogiul inactivitatii 20.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Vellant
Autor (i): Bertrand Russell
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 179 pagini
ISBN: 9786068642574
Anul aparitiei: 2017
Descriere: Volumul de eseuri Elogiul inactivităţii apare prima dată în 1935, dar temele abordate rămân la fel de actuale, chiar şi în contextul celor mai noi problematici, precum inteligenţa artificială. Russell ne provoacă să regândim concepte precum plăcerea intrinsecă a muncii, necesitatea socială a ocupării timpului individual şi felul în care este el folosit, nevoia de reverie ca sursă de satisfacţie, propunând o schimbare a paradigmei care a structurat societăţile europene timp de sute de ani.

Prin elogiul inactivităţii, al timpului liber, discursul lui Russel încurajează explorarea acelor aspecte care sunt cu adevărat relevante individului, şi care au facilitat dintotdeauna demersul artistic, filozofic, literar, ştiintific – pe scurt, ceea ce numim generic „civilizaţie”. Temele discursului sunt abordate cu pertinenţă, curaj şi o extremă claritate, în stilul inconfundabil care i-a adus lui Russell premiul Nobel pentru literatură.

Filozof, matematician, reformator educaţional, pacifist, scriitor prolific şi columnist, Bertrand Russell (1872 - 1970) a fost una din cele mai influente personalităţi intelectuale ale secolului XX.


Carti similare cu Elogiul inactivitatii

Eu sunt diavolul

Eu sunt diavolul

de Cesare Zavatini

mai mult
Ma numesc Rosu

Ma numesc Rosu

de Orhan Pamuk

mai mult
Firele duc la akron

Firele duc la akron

de Manfred Kunne

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!