Nocturne. cinci povesti despre muzica si amurg

scrisa de Kazuo Ishiguro

Nocturne. cinci povesti despre muzica si amurg de Kazuo Ishiguro Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nocturne. cinci povesti despre muzica si amurg 17.5 lei *
Nocturne. cinci povesti despre muzica si amurg 23.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Kazuo Ishiguro
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 300 pagini
ISBN: 978-973-46-1435-6
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Autorul deja clasicelor Ramasitele zilei, Pe cand eram orfani si Sa nu ma parasesti revine in forta cu o noua carte: cinci povesti fascinante despre muzica, iubire si melancolie…

Relatate la persoana intai, cu delicatetea si simplitatea muzicala specifice lui Ishiguro, aceste cinci istorii personale, amuzante si mustind de o tristete duioasa, exploreaza intr-o maniera neasteptata cateva dintre temele predilecte ale autorului: dragostea, muzica, trecerea timpului si, legata de aceasta, celebritatea. Visatori, indragostiti, stele pe punctul de a apune sau a se ridica pe firmament, toate aceste personaje, aflate intr-un moment de cotitura al vietii lor, devin interpretii unui concert in care fiecare voce si fiecare instrument atinge o nota umana cat se poate de autentica si de ravasitoare. Fie si pentru o singura clipa, muzica uneste sufletele, reaprinde scanteia dragostei, alina disperarea, preschimband-o in melancolie si facand-o astfel suportabila.

„Arta, pericolele ei, durerile pe care ti le provoaca, cele cateva bucurii pe care ti le ofera sunt teme pe care Ishiguro le sondeaza in profunzime in aceasta carte... perfecta.” (Frank Kermode, London Review of Books)

„Nu e deloc de mirare ca un prozator atat de profund, atat de bine echipat pentru a surprinde cele mai contradictorii sentimente, este indragostit de muzica.” (Evening Standard)

„Am putea evoca influenta lui Somerset Muagham in acest volum... Insa Ishiguro, un maestru al prozei, poate fi foarte greu derivat din alt scriitor. Nu se stie cum, insa reuseste mereu sa spuna ceva esential despre afacerea asta incurcata care e viata.” (The Irish Times)


Carti similare cu Nocturne. cinci povesti despre muzica si amurg

Biografia foamei

Biografia foamei

de Amelie Nothomb

mai mult
Ceilalti

Ceilalti

de Iuri Mamleev

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

iris88
Recenzii: 9
Carti citite: 146