Destin tragic de artist genial

scrisa de Emanuel D. Florescu

Destin tragic de artist genial de Emanuel D. Florescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Destin tragic de artist genial 15.75 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Scrisul Romanesc
Autor (i): Emanuel D. Florescu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: SCR978-606-674-099-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: "II - Mihail Iurievici Lermontov
Un poet romantic dintr-un duel dramatic

Fiind si eu invitat sa-mi povestesc tragica soarta, am decis, in pofida unei reticente initiale, sa nu resping totusi generoasa si surprinzatoarea oferta literara, mai cu seama ca, din cate imi mai amintesc, sper ca si domniile voastre la fel, am avut unele legaturi cu literatura in viata mea terestra. Ideea o gasesc interesanta, iar gestul autorului necunoscut din viitor ma maguleste efectiv. Aceasta inseamna ca am avut si eu un cuvant de spus in literatura rusa, si, pare-se, chiar si in cea universala. Cuvantul a fost de altfel arma mea preferata, desi prin prisma carierei mele militare m-am deprins sa folosesc si alte arme de lupta. Asa ca am acceptat recunoscator aceasta posibilitate originala de-a ma adresa post-mortem posteritatii, metoda literara care-mi ofera din nou sansa de-a ma exprima personal, direct si artistic. Am tacut destul, de cand nu mai sunt in lumea fizica, iar tacerea nu m-a caracterizat niciodata.
Am onoarea sa ma prezint ca cel ce am fost candva Mihail Iurievici Lermontov, artist liric din pura placere si destoinic ofiter de cariera.
Va salut militareste, distinsii mei cititori de peste veacuri, si va supun atentiei un monolog artistic, ce sper sa nu va plictiseasca. Un monolog despre viata mea, care, chiar daca a fost foarte scurta, n-a fost de fel una anosta. Ca doar am fost un veritabil aventurier, un nonconformist sadea, un razboinic iubitor de pace, un razvratit dornic de liniste, un neinfricat justitiar allat in slujba dreptatii. "


Carti similare cu Destin tragic de artist genial

Toxic

Toxic

de Francoise Sagan

mai multRecenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-01-10 06:45:31 Rating:

Dupa mult timp in care am citit carti scrise de autori straini, a fost o mare bucurie faptul ca am avut ocazia sa citesc aceasta carte.
Este o carte ce merita citita, datorita stilului aparte in care este scrisa – aveam impresia ca stateam fata in fata cu fiecare artist in parte fie intr-o incapere sau chiar in parc, pe banca, si ascultam povestea vietii lor. La sfarsitul...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63