Trenul M

scrisa de Patti Smith

Trenul M de Patti Smith Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Trenul M 25.7 lei *
Trenul M 31.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Patti Smith
Traducator (i): Ona Frantz
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-6216-6
Anul aparitiei: 2016
Descriere: O carte masurata in lingurite de cafea

Volum de amintiri atipic, Trenul M este, in esenta, o poveste despre curgerea vietii, relatata de o legenda a muzicii punk rock americane. Fie ca vorbeste despre rutina ei newyorkeza sau despre legaturile cu artisti precum William Burroughs sau Paul Bowles, Patti Smith rememoreaza pentru a ințelege, in acordurile unei melancolii temperate, ale unui umor subtil. Proza ei impleteste realitatea cu visul si incearca sa le descifreze rostul amandurora; tanjeste dupa cafeneaua perfecta si dupa sotul ei decedat; merge pe urmele marilor artisti care i-au marcat existenta, in cautarea unui adevar profund; sustine concerte si conferinte, scrie, bea mereu cafea – drogul ei declarat – si are vise obsesive. Dar ceea ce captiveaza in primul rand in acest volum este personalitatea complexa a autoarei, ce reuseste sa isi apropie cititorul si sa il faca partas la cautarile, intrebarile si raspunsurile ei, care definesc umanitatea.

„Ce inseamna sa fii femeie si sa fii singura? Aceasta intrebare este esenta volumului Trenul M, alaturi de vesnica interogatie: unde gasesti cea mai buna cafea? Trenul M e un jurnal al calatoriilor alimentate cu cafeina, imaginativ, emotionant, transgresiv si de o stranietate incantatoare, care te face sa ratacesti si in care te pierzi, doar ca sa descoperi apoi esenta adevarului si a comuniunii in propria ta fiinta.” (Los Angeles Review of Books)

„Proza lui Patti Smith penduleaza fara efort intre prezentul si trecutul ei, dar si al savantilor si artistilor ce au inspirat-o si de care se simte apropiata: regizorul japonez Akira Kurosawa, poetul Arthur Rimbaud sau Alfred Wegener, primul om de stiinta care a avansat ipoteza derivei continentelor.” (Miami Herald)

„Chiar si atunci cand sta singura pe treptele locuintei sale din New York si se uita la petrecaretii beti, Patti Smith reuseste sa dea senzatia ca in lume nu exista nimic mai fermecator.” (Financial Times)


Carti similare cu Trenul M

Memoriile unei fete cuminti

Memoriile unei fete...

de Simone de Beauvoir

mai mult
Phoenix: Insa eu, o pasare

Phoenix: Insa eu, o...

de Nicolae Covaci

mai mult
Plicuri si portrete

Plicuri si portrete

de Norman Manea

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!