Ciocârlia

scrisa de Dezso Kosztolanyi

Ciocârlia de Dezso Kosztolanyi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ciocârlia 15.99 lei *
Ciocârlia 21.17 lei *
Ciocârlia 23.16 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Dezso Kosztolanyi
Numar de pagini: 168 pagini
ISBN: 978-973-724-875-6
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Pe la 1900, într-un târg de provincie prăfuit din inima Imperiului Austro-Ungar, viața monotonă a soților Vajkay este tulburată de un eveniment în aparență banal. Ciocârlia, fiica lor nu foarte inteligentă, deloc atrăgătoare, ba chiar de-a dreptul urâtă, și nemăritată, pleacă pentru o săptămână la țară, în vizită la rude. Odată cu plecarea trenului care o duce pe Ciocârlia departe de părinții ei, soții Vajkay se trezesc în fața unei dileme. Ce să facă cu timpul lor, ieșit brusc din hotarele rutinei? Și, pe măsură ce se reînnoadă vechi prietenii și fire din viața socială a orașului, adevăruri bine ținute în frâu încep să iasă dureros la lumină. Din proza cristalină a lui Kosztolányi, din umorul și profunda umanitate care răzbat din paginile ei țâșnește o frumusețe care face din romanul Ciocârlia o carte aproape magică.
„Aș îndrăzni să spun că Dezső Kosztolányi a avut o contribuție esențială la prefacerea limbii literare maghiare. Foarte puțini scriitori pot schimba atât de vizibil o limbă, iar Kosztolányi este unul dintre ei.“ (Péter Esterházy)

„Dezső Kosztolányi face parte dintr-o generație remarcabilă de scriitori ai Europei Centrale. Romanul Ciocârlia este o capodoperă.“ (The Irish Times)


Carti similare cu Ciocârlia

Fericire

Fericire

de Aminatta Forna

mai mult
Abatorul cinci

Abatorul cinci

de Kurt Vonnegut

mai mult
Geniul si zeita

Geniul si zeita

de Aldous Huxley

mai mult



Recenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2018-10-27 11:30:34 Rating:

Ciocârlia este aproape ca o piesă de teatru. Scurtă și intensă. Mi-am amintit cu drag de scrierile clasice, ajungând de data asta într-o perioadă de mult apusă (anii 1900), într-un orășel din Imperiul Austro-Ungar. Nu am mai citit până acum cărți scrise de unguri, dar nici nu pot spune că am sesizat diferențe semnificative între stilul acestui scriitor și al altora din...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Silvia1988
Recenzii: 69
Carti citite: 115