Super-isteții și nătăfleții basmului românesc

scrisa de Costel Postolache

Super-isteții și nătăfleții basmului românesc de Costel Postolache Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Super-isteții și nătăfleții basmului românesc 7.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Integral
Autor (i): Costel Postolache
Numar de pagini: 16 pagini
ISBN: 978-973-8209-61-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Toți copiii sunt pasionați de super-eroi, se identifică în imaginea lor, vor să zboare asemeni lor, să salveze lumea ori măcar o fată de împărat.

Super-eroii din filme și din desenele animate sunt deopotrivă viteji și isteți și sunt cei mai buni prieteni ai copiilor, cei cu care se joacă și cu care visează.

Dar – așa cum spunea o reclamă celebră – avem și noi eroii noștri aici, în România! Unii dintre ei se califică fără nici o dificultate la statutul de super-eroi. Ei sunt super-isteți și atunci nu îi întrece nimeni în păcăleli cu mize mai mari sau mai mici. Dar și atunci când dau cu bâta în baltă, o fac cu strălucire, făcând prostii cât ei de mari, dacă nu chiar mai mari.

Eroii basmelor și poveștilor românești, fie ele populare sau culte, Păcală, Pepelea, Dănilă Prepeleac, Stan Pățitul, Ciobănașul, chiar și multi-culturalul Ivan Turbincă, întruchipează virtuțile poporului român la superlativ. O combinație fără egal de istețime, curaj și alianțe cu natura – și uneori cu dușmanii mai mici – îi ajută să depășească cele mai grele situații și să iasă învingători. Și chiar dacă uneori miza nu este tocmai mâna fetei de împărat și o jumătate de împărăție, ci mai degrabă lucruri domestice, o gâscă ori o casă, proba de istețime este la fel de spectaculoasă.

Cartea de față aduce împreună pe cei mai spectaculoși super-isteți – dar și nătăfleți – ai basmului românesc. Copiii pot să îi recunoască, să îi compare, să aleagă, să se joace cu ei, să îi coloreze, să interacționeze. Deopotrivă un format de învățare – de tip fișa personajului – și unul recreativ, cartea își propune să îi ajute deopotrivă pe copii si pe părinți ori educatori să redescopere lumea basmului românesc și să se amuze alături de super-eroii noștri, adesea pe nedrept uitați. Pentru că, parafrazând o altă reclamă deja intrată în folclor, super-isteții noștri sunt mai isteți decât ai lor! Iar când e vorba să facă o prostie dintre cele nefăcute, atunci chiar nu-i depășește nimeni!


Carti similare cu Super-isteții și nătăfleții basmului românesc

Super! Sunt un gândac!

Super! Sunt un gândac!

de Ciprian Măceșaru

mai mult
Detectivii de dinozauri în pădurea amazoniană

Detectivii de...

de Stephanie Baudet

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!