Super-eroinele basmului românesc

scrisa de Costel Postolache

Super-eroinele basmului românesc de Costel Postolache Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Super-eroinele basmului românesc 7.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Integral
Autor (i): Costel Postolache
Numar de pagini: 16 pagini
ISBN: 978-973-8209-58-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Toţi copiii sunt pasionaţi de super-eroi și de super-eroine, se identifică cu imaginea lor, vor să zboare asemeni lor, să salveze lumea ori măcar împărăţia tatălui bătrân, ameninţat de vecini lacomi.

Catwoman, Buffy, Wonder Women, Xena, Pink Ranger, ca să nu mai vorbim de supervedetele desenelor animate, Pocahontas, Mulan sau Alice, sunt cei mai buni prieteni ai copiilor, cei cu care se joacă și cu care visează.

Dar – așa cum spunea o reclamă celebră – avem și noi eroinele noastre noastre aici, în România! Unele dintre ele se ridică din start la statutul de prinţese, altele – cu o origine foarte modestă – se califică pe parcurs, cucerind întâi inima fiului de împărat, apoi pe a întregii împărăţii. Războinice sau nu, amazoane sau diafane, ele sunt niște super-eroine demne de toată atenţia.

Eroinele basmelor românești, fie ele populare sau culte, Ileana Cosânzeana, Ileana Sâmziana – a nu se confunda! –, Zâna Zânelor, Fata cea mică a împăratului, Fata babei si Fata moșului, chiar și Muma Pădurii – cu care se războiesc cei mai mulţi dintre eroi –, întruchipează virtuţile poporului român la superlativ. O combinaţie fără egal de frumuseţe, modestie și compasiune, împletite cu isteţime și curaj le ajută să depășească cele mai grele probleme și să iasă învingătoare din cele mai dificile situaţii, de cele mai multe ori generate chiar de către cei apropiaţi, părinţi ori surori mai mari. Și mai întotdeuna, super-eroinele noastre termină povestea măritându-se cu feciorul de împărat multrâvnit și răzbunându-se – fie și numai simbolic – pe cei ce i-au dorit răul.

Cartea de faţă aduce împreună pe cele mai spectaculoase super-eroine ale basmului românesc. Copiii pot să le recunoască, să le compare, să aleagă, să se joace cu ele, să le coloreze, să interacţioneze cu ele. Deopotrivă un format de învăţare – de tip fișa personajului – și unul recreativ, cartea își propune să îi ajute deopotrivă pe copii si pe părinţi ori educatori să redescopere lumea basmului românesc și să se emoţioneze alături de super-eroinele noastre, adesea pe nedrept uitate. Pentru că, parafrazând o altă reclamă deja intrată în folclor, super-eroinele noastre sunt mai frumoase și mai viteze decât ale lor!


Carti similare cu Super-eroinele basmului românesc

Aventurile căpitanului Ronț

Aventurile căpitanului...

de Vlad Stoiculescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!