Cum învață copiii

scrisa de John Holt

Cum învață copiii de John Holt Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cum învață copiii 24.28 lei *
Cum învață copiii 26.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): John Holt
Traducator (i): Mihaela Buruiană
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-606-719-314-5
Anul aparitiei: 2015
Descriere: „Tot ce spun eu în cartea acesta poate fi rezumat în patru cuvinte: Aveţi încredere în copii!" – John Holt

Copiii învaţă cel mai bine înainte de a merge la şcoală, când „învăţatul este precum respiratul", atrage atenţia celebrul reformator educaţional John Holt. Odată intraţi în sistemul clasic de învăţământ, micii şcolari ajung repede să fie umiliţi, speriaţi şi descurajaţi. Văduviţi de dorinţa firească de a explora, ei se vor simţi copleşiţi de cerinţe fără noimă şi de testări care ignoră punctele lor forte. Vor căuta strategii de a păcăli profesorii sau se vor limita la a învăţa strict „pentru examene". Plecând de la observarea procesului natural şi fascinant în care copiii mici învaţă pe cont propriu să meargă, să vorbească sau să rezolve jocuri complicate, autorul îndeamnă părinţii şi educatorii să creeze un mediu de învăţare bazat pe încredere şi deschidere, care să încurajeze nu doar achiziţia unor fragmente din diverse teorii, dar şi dezvoltarea încrederii, răbdării şi autonomiei elevilor aflaţi la vârste fragede. Miza cărţii constă în transformarea şcolii (dar şi a căminului familial) într-un loc unde copiii să-şi poată îmbunătăţi stilul natural de gândire şi învăţare.


Carti similare cu Cum învață copiii

Dianetica. stiinta moderna a sanatatii mentale

Dianetica. stiinta...

de L. Ron Hubbard

mai mult
Scenariile narcisice ale parentalitatii

Scenariile narcisice...

de Juan Manzano, Francisco Palacio Espasa, Nathalie Zilkha

mai mult



Recenzii

Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2016-02-24 16:38:57 Rating:

Dacă ar fi să răspund strict la această problemă – Cum învață copiii?- după cititrea acestei cărți aș spune că prin încercări/experimentări și prin puterea exemplului, prin acordarea libertății de mișcare și de exprimare, fără observații și neîncrederi.
Majoritatea lucrurilor din carte sunt de bun simț și sunt teorii la care rezonez. Dar nu pot să nu mă întreb încotro au ajuns...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!