Unde sunt? > Acasa > Carti > Romane istorice > Etruscul

Etruscul

scrisa de Mika Waltari

Etruscul de Mika Waltari Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Etruscul 24.71 lei *
Etruscul 25.57 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Mika Waltari
Traducator (i): Teodor Palic
Numar de pagini: 456 pagini
ISBN: 978-973-46-1196-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Etruscul (1955), a cărui acțiune este plasată între 520 și 450 î.Chr., este un incitant roman de aventuri având toate ingredientele genului – călătorii riscante, lupte, întâmplări rocambolești –, dar și un mare roman inițiatic, în care eroul, Turms, ajungând în Etruria, își descoperă adevă­rata identitate și acceptă să se supună destinului ales de zei. Și, nu în ultimul rând, Etruscul este o enciclopedie romanțată a civilizației medi­teraneene a acelor vremuri. Romanul a fost tradus în peste douăzeci de limbi.

„Mika Waltari îmbină în mod magistral reconstituirea istorică și imaginația debordantă cu talentul unui povestitor de mare clasă.” (Thomas Sugrue, Time Magazine)

„În Finlanda puțini scriitori au avut parte, încă din timpul vieții, de o atât de mare admirație din partea cititorilor. Mai în toate casele, când se vorbește despre Waltari, oamenii îl numesc pur și simplu Mika.” (Paavo Rissanen)

„Chiar dacă ceea ce am scris va disparea, chiar dacă cerneala se va dizolva, chiar dacă hârtia de stuf se va fărâmița, chiar dacă limbile în care am scris se vor fi șters din memoria oamenilor, scriind aceste cărți, am legat fiecare piatră a vieții mele de întâmplările pe care vreau să mi le amintesc. Mă voi regăsi atunci când mă voi întoarce.” (Mika Waltari)


Carti similare cu Etruscul

Capitanul Mihalis. Libertate sau Moarte

Capitanul Mihalis....

de Nikos Kazantzakis

mai mult
Surorile boleyn

Surorile boleyn

de Philippa Gregory

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Juels
Recenzii: 0
Carti citite: 134