Tata este gras

scrisa de Jim Gaffigan

Tata este gras de Jim Gaffigan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Act si Politon
Autor (i): Jim Gaffigan
ISBN: 978-606-8637-63-1
Anul aparitiei: 2015
Descriere: "Tata este gras" (Dad is fat), un nou titlu din portofoliul ACT şi Politon este o carte atipica de dezvoltare personală semnată de Jim Gaffigan, cunoscut pentru stand-up. În această carte, autorul exprimă bucuriile şi ororile unei vieţi cu cinci copii, de la veri, la modalitatea de comunicare a bebeluşilor, la obiceiuri de consum şi hrană a copiilor de patru ani. "Tata este gras" este un titlu amuzant, direct, semnat de un bărbat care, împreună cu soţia sa, simte că e depăşit în propria sa casă.

"Tata este gras" este o carte amuzantă, plină de informaţii de interior şi extrem de hilară cu care majoritatea părinţilor se pot identifica.

Citiţi scrisoarea de introducere din carte:

Dragi copii,

Eu sunt tatăl vostru. Tatăl vostru, al tuturor celor cinci creaturi palide. Luând în considerare cât de atractivă şi de fertilă este mama voastră, este posibil să fiţi mai mulţi până veţi ajunge să citiţi această carte. Dacă citiţi chestia asta, probabil că sunt mort. Aş presupune asta pentru că nu pot, sincer, să-mi imaginez nicio altă situaţie în care voi să fiţi interesaţi de vreun lucru pe care l-am făcut eu. În clipa aceasta, voi sunteţi mai interesaţi să mă împiedicaţi pe mine să fac lucruri cum ar fi să lucrez, să dorm şi să zâmbesc. Glumesc, desigur. Într-un fel. Vă iubesc din toată inima dar voi sunteţi probabil motivul pentru care sunt mort.

În regulă, nu m-aţi ucis voi. M-a ucis mama voastră. Ea rămânea mereu însărcinată! Nu ştiu cum. Nu vă gândiţi la asta. Asta are să vă înfioare. La un moment dat, m-am temut că a rămas însărcinată în timp ce era însărcinată. Ea era atât de fertilă încât nici măcar nu am lăsat-o să ţină în mână vreun avocado. Oricum, asta este o carte doar despre tot ceea ce am observat eu în timp ce eram tatăl vostru când voi eraţi foarte mici şi eu mai aveam ceva păr în anul de fericită amintire 2013.

Aşa că, de ce o carte? Ei bine, de când aţi intrat în viaţa mea, voi aţi fost o sursă constantă de spectacol scoţându-mă totodată din minţi. Am simţit că trebuie să-mi scriu observaţiile despre voi într-o carte. Şi de asemenea, pentru bani, pentru ca voi să aveţi ce mânca şi să puteţi strica în continuare lucruri. Apropo, îmi pare rău că am ţipat atât de mult şi că am făcut chestia aia zgomotoasă cu bătutul din palme. Eu uram momentele în care tatăl meu făcea chestia aceea zgomotoasă cu bătutul din palme, aşa că de fiecare dată când eu fac chestia aceea zgomotoasă cu bătutul din palme, mă simt îndurerat în multe feluri. Cea mai mare parte a durerii apare deoarece chestia aceea zgomotoasă cu bătutul din palme chiar îmi face mâinile să mă doară.

Poate că vă întrebaţi cum am scris această carte. De la o vârstă foarte fragedă, voi toţi aţi ştiut, instinctiv, că eu nu sunt un tip chiar aşa de strălucit. Probabil aţi ştiut de fiecare dată când a trebuit să mă corectaţi atunci când nu puteam să citesc toate cuvintele din The Cat in the Hat (Pisică din pălărie). Ce dracu, mie mi se pare că scrierea e-mailurilor este o corvoadă. (Îţi mulţumesc, funcţie de autocorectare!) Am scris această carte cu ajutorul multor persoane dar mai mult cu ajutorul mamei voastre. Mama voastră nu este doar singura femeie pe care am iubit-o vreodată ci şi cea mai amuzantă persoană pe care o cunosc. Când mama voastră nu se afla în travaliu, ţipând la mine, ea mă făcea să râd atât de tare.

Cu dragoste,
Tata

Vedeţi mai jos care sunt protagoniştii cărţii "Tata este gras":

Jim Gaffigan (Tata). Jim se simte onorat să joace rolul principal de Tată. Înainte să fie distribuit în Tata E Gras, Dl. Gaffigan a jucat rolul principal în serialul longeviv Unchiul Mediocru. El este încântat că i s-a oferit această oportunitate de a lucra alături de excelenta distribuţie din Tata E Gras. “El nu are niciun pic de pregătire, aptitudini sau instincte despre cum să interpreteze acest rol." - New York Times

Jeannie Noth Gaffigan (Mama, Regizor, Producător, Costume, Coafură, Dire-tor de casting, Director tehnic, Catering, Muzică & Versuri, Îndrumător, Coregrafie, Muzică & Versuri Adiţionale). Doamna Noth Gaffigan îl antrenează, de asemenea, pe Jim Gaffigan pentru rolul de Tată.

Marre Gaffigan (Fiica cea mare, Personaj Principal, Membru fondator al companiei Tata E Gras). Dra Gaffigan are opt ani, este elevă în clasa a treia şi este o dansatoare uimitoare. Spectacole în afara Broadway-ului: Am avut cândva propriul meu pat.

Jack Gaffigan (Primul Fiu, Personaj Principal, Sound Design & Efecte Speciale).Jack a fost văzut ultima dată în Țipând fără niciun motiv. El are şase ani şi ar dori să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru că aspectul său incredibil de plăcut, care l-a făcut să câştige rolul principal în spectacolul de succes Eu sunt prea drăguţ pentru a fi pedepsit.

Katie Gaffigan (Copilul Mijlociu, Personaj Principal). Katie are trei ani şi a fost sursa de inspiraţie pentru cântecul “Tu eşti raza mea de soare.” Ea ar dori să le mulţumească celor care au creat Scooby-Doo şi culoarea verde.

Michael Gaffigan (Copil Mijlociu, Personaj Principal). Michael are vârsta de un an şi şi-a fermecat publicul încă de la debutul său din 2011. El ar vrea să le mulţumească tuturor celor care l-au încurajat să-şi împlinească visul copilăriei, acela de a se juca cu o minge.

Patrick Gaffigan (Nou Născut, Personaj Principal). Patrick este cel mai nou membru al distribuţiei. Un actor realmente neobosit, el s-a alăturat el este cu echipa de câteva săptămâni, dar a câştigat deja premiul pentru Nou Născutul cu cei cele mai multe colici (2012).Citiţi şi un fragment scurt din carte:

"Eu sunt considerat un comic curat. În principiu, asta înseamnă că înjur rar şi că nu fac glume cu tentă sexuală. Eu nu am luat vreodată, în mod intenţionat, decizia de a fi curat; pur şi simplu, s-a ajuns aici. Atunci când discuţi despre minibrioşe într-o reprezentaţie de comedie stand-up, nu este chiar necesar să înjuri sau să adaugi sexul în discurs. Ocazional, câte un critic mă descrie cu termenul “prietenos-cu-familia”, lucru care întotdeauna mă face să mă mă crispez.

Ca părinte, ştiu că “prietenos-cu-familia” este în realitate doar un sinonim pentru prost. Restaurantele prietenoase-cu-familia au o mâncare oribilă. Hotelurile prietenoase-cu-familia au farmecul unui parc acvatic. Pe cuvânt, orice lucru care include cuvântul familie este prost. Ai intrat vreodată într-o “toaletă publică pentru familie”? Acestea lasă mereu impresia că ar trebui să fie conectate la o benzinărie.

Cel mai înspăimântător aspect al lui “prietenos-cu familia” este că îţi spune că vor fi prezente şi alte familii. Alte familii vor avea prin definiţie copii, ceea ce înseamnă şi mai mult ţipat. Copiii au tendinţa de a se comporta la fel de urât precum cel mai prost crescut copil din încăpere. Legile fizicii ne spun că dacă există un copil care ţipă şi aleargă pe holul unui hotel, toţi ceilalţi copii vor ţipa şi vor alerga pe holul hotelului."


Carti similare cu Tata este gras

Hygge. Arta daneză a fericirii

Hygge. Arta daneză a...

de Marie Tourell Soderberg

mai mult
ZEN. Arta de a trăi simplu

ZEN. Arta de a trăi...

de Shunmyo Masuno

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!