Medeea si copiii ei

scrisa de Ludmila Ulitkaya

Medeea si copiii ei de Ludmila Ulitkaya Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Medeea si copiii ei 24.15 lei *
Medeea si copiii ei 33.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Ludmila Ulitkaya
Traducator (i): Gabriela Russo
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-689-821-1
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Medeea si copiii ei, aparut in 1996, este al doilea roman al Ludmilei Ulitkaia, tradus pana acum in peste douazeci si cinci de limbi. In 1997 a fost distins in Italia cu Premiul Penne, iar in anul 2009 a fost nominalizat pe lista scurta la Booker Prize.

Reeditand parca intemeierea coloniilor antice in Crimeea, familia Sinopli, alaturi de alte familii de greci, armeni sau evrei, s-a stabilit printre tatari in orasul Feodosia in secolul al XIX-lea. De atunci, de-a lungul mai multor generatii, evenimentele care au zguduit Rusia i-au purtat pe descendentii ei care incotro, de la Moscova pana la Tbilisi sau Taskent. Odata cu relativa domolire a istoriei insa, in sezonul estival, cei plecati incep sa fie atrasi inapoi si, impreuna cu copiii lor, se intorc an de an sa-si petreaca vacanta in casa primitoare a batranei Medeea, singura ramasa in locurile de bastina. Sub soarele de vara, ca un ecou al pasiunilor ce-au bantuit dintotdeauna numeroasa familie, intre tineri se innoada si se deznoada navalnice iubiri, cu derizoriul lor inevitabil si tragicul lor de neinteles. Medeea, femeie fara copii, ii urmareste discret pe tot mai numerosii urmasi ai parintilor si bunicilor ei, amintindu-si totodata intamplarile petrecute in familia Sinopli in lunga ei istorie. Le intelege vietile complicate si ii compatimeste in sinea ei, dar ii accepta senina pe toti, asa cum sunt, cu bunele si relele lor, pentru a-i vedea adunati laolalta.


Carti similare cu Medeea si copiii ei

Procesul verbal

Procesul verbal

de J. M. G. Le Clezio

mai mult
Iubeste revolutia!

Iubeste revolutia!

de Aleksandr Soljenitin

mai mult
Lebedele de pe Fifth Avenue

Lebedele de pe Fifth...

de Melanie Benjamin

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Alina citeste pe 22.12.2015 13:13:15

O carte minunata, si trista, si vesela, si pragmatica, si filozifica. Am apreciat foarte mult felul in care a fost construita povestea de dragoste a Medeei si cum a ramas un etalon pentru toate
relatiile, desi nu a fost printre cele mai fericite. Mi-a placut scriitura usoara, povestea care te tine cu sufletul la gura si accentul pus de autoare pe fiecare personaj important al cartii.
Este o carte completa.


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Alina citeste
Recenzii: 10
Carti citite: 12