Poti fi fericit orice s-ar intampla

scrisa de Richard Carlson

Poti fi fericit orice s-ar intampla de Richard Carlson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Poti fi fericit orice s-ar intampla 19 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Act si Politon
Autor (i): Richard Carlson
ISBN: 978-606-8637-41-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: ACT si Politon va prezinta, in premiera in limba romana, volumul Poti fi fericit orice s-ar intampla (You can be happy no matter what), un indreptar prin care autorul, doctorul Richard Carlson, ii motiveaza pe cititori sa faca abstractie de feluritele situatii de viata si de a fi fericiti in orice moment.

Richard Carlson este unul dintre principalii experti americani in domeniul fericirii si al reducerii stresului si in acest volum identifica o problema de fond a spiritului uman si incearca sa livreze o solutie ce se dovedeste a fi pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Exista foarte multi oameni care au impresia ca pot fi cu adevarat fericiti doar atunci cand toate problemele lor se vor fi rezolvat, cand relatiile lor se vor fi imbunatatit si cand toate scopurile lor vor fi atinse.

Carlson considera ca pentru omul contemporan a devenit de la sine inteles faptul ca fericirea se obtine prin eforturi indelungate si prin indepartarea sistematica a unor obstacole ce par sa nu se mai termine. Fie ca este vorba despre circumstantele in care ne aflam, de problemele cu care ne confruntam sau de lucrurile ce ne lipsesc, lupta pentru atingerea fericirii pare sa se duca la nesfarsit. Pe buna dreptate, daca asa stau lucrurile, fericirea pare sa fie o stare de neatins.

Poti fi fericit orice s-ar intampla este o carte motivationala care se adreseaza exact acestei probleme.

Richard Carlson face o analiza atenta a proceselor psihologice care ne tin captivi in starea de nefericire si ofera o solutie sub forma unui set cinci de principii (in prima parte a cartii), dublat si validat de o serie de experiente de viata (in a doua parte a cartii). El demonstreaza ca fericirea nu depinde de niciun factor exterior si sugereaza ca aceasta este starea noastra naturala.

Cele cinci principii sintetizeaza mecanismul psihologic al firescului si al cumpatarii, oferind posibilitatea de a-i intelege pe ceilalti, intelegandu-te pe tine insuti. Primul dintre ele, Principiul Gandirii, va evidentia functia voluntara a gandirii. De asemenea, va oferi o cheie de intelegere a procesului prin care gandurile modeleaza experienta de viata.

Al doilea, Principiul Starilor, se afla intr-o relatie de cauzalitate cu primul principiu. Astfel, cititorul va afla modul in care gandurile influenteaza starile de spirit si viceversa. Deoarece fericirea (sau nefericirea) depinde in mare masura si de oamenii care ne inconjoara, al treilea principiu, cel al Realitatilor Separate, va ajuta la eliminarea viciilor de comunicare ce se nasc din neintelegerea celuilalt.

Cel de-al patrulea, Principiul Sentimentelor, propune un mecanism integrat de biofeedback, ce ne permite sa stim cum sa ne auto-evaluam din punct de vedere psihologic. Primele patru principii creeaza baza de sustinere pentru cel de-al cincilea, Momentul Prezent, clipa de echilibru mental si spiritual spre care tindem si locul de intalnire cu fericirea.


Carti similare cu Poti fi fericit orice s-ar intampla

Făcut pentru creație

Făcut pentru creație

de Scott Barry Kaufman, Carolyn Gregoire

mai mult
Fată, deschide ochii!

Fată, deschide ochii!

de Rachel Hollis

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289