Tiganii. originile, migratia si prezenta lor in europa

scrisa de Angus Fraser

Tiganii. originile, migratia si prezenta lor in europa de Angus Fraser Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Angus Fraser
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 9789735026417
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Povestea uimitoare a unui popor ratacitor, a carui origine starneste multe curiozitati si al carui parcurs istoric a fost plin de incercari. Dar, in ciuda traumelor pe care tiganii le-au avut de suferit de-a lungul istoriei, ne minuneaza remarcabila lor putere de adaptare si supravietuire. Inca de la misterioasa lor aparitie in Europa, acum mai bine de noua sute de ani, tiganii au refuzat sa se inscrie in cadrele existentei stabile, conforma cu conventiile sociale acceptate.

 
Asa se face ca obiceiurile si cultura lor au ramas practic neintelese, pastrarea propriei lor identitati izbindu-se de respingerea societatilor cu care au convietuit. Cartea de fata incepe cu cercetarea originii lor indiene (stralucit atestata de cercetarile lingvistice) , continuand cu migratiile ce i-au purtat din Evul Mediu pana in zilele noastre prin Orientul Apropiat, Europa rasariteana si cea occidentala.  Cunoscuti din cele mai vechi timpuri pentru talentul lor muzical, pentru iscusinta cu care prelucrau metalele, pentru priceperea la cai si pentru arta de ghicitori si de vindecatori, tiganii au avut parte totusi de-a lungul intregii lor istorii de o imagine cu persistente conotatii negative.  Cercetand radacinile istorice ale acestui fapt, Angus Fraser ii subliniaza efectele in diferite epoci – de la frecventele expulzari din trecutul mai indepartat pana la "holocaustul uitat" din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial –, trasand totodata un viguros tablou al prezentului.


Carti similare cu Tiganii. originile, migratia si prezenta lor in europa

Scrisori catre un tanar romancier

Scrisori catre un...

de Mario Vargas Llosa

mai mult
Frumosul sex al barbatilor

Frumosul sex al...

de Florence Enhuel

mai mult
Prin tarile unei utopii apuse

Prin tarile unei...

de Rose-marie Lagrave

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!