Nichita, un idol fals?

scrisa de Adrian Dinu Rachieru

Nichita, un idol fals? de Adrian Dinu Rachieru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Princeps Edit
Autor (i): Adrian Dinu Rachieru
ISBN: 978-973-7730-61-9
Descriere: Cartea semnata de criticul si istoricul literar Adrian Dinu Rachieru  investigheaza, din unghiul sociologiei receptiei, aceasta posteritate „dificila” (cum a declarat academicianul Eugen Simion), cercetand contextual opiniile „in conflict” si propunand un efort de obiectivare, invitand la calm analitic. in plus, dincolo de „revolutia” propusa de poetul ploiestean in peisajul nostru liric, o sectiune consistenta a volumului reconstituie „iesirile” sale in lume, indeosebi prin „fereastra” deschisa de fidelii sai amici din fosta Iugoslavie (Adam Puslojic et comp.), scotand la lumina „arhivele” stanesciene de la Belgrad.

La Addenda, cartea reproduce textul-replica, semnat de Gh. Grigurcu in Tribuna, polemizand cu punctul de vedere al autorului prezentului eseu.


Carti similare cu Nichita, un idol fals?

Partea blestemata

Partea blestemata

de Georges Bataille,

mai mult
Tapiserii

Tapiserii

de Ramon Gomez De La Serna,

mai mult
Istoria flirtului

Istoria flirtului

de Fabienne Casta-rosaz

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!