Nichita, un idol fals?

scrisa de Adrian Dinu Rachieru

Nichita, un idol fals? de Adrian Dinu Rachieru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Princeps Edit
Autor (i): Adrian Dinu Rachieru
ISBN: 978-973-7730-61-9
Descriere: Cartea semnata de criticul si istoricul literar Adrian Dinu Rachieru  investigheaza, din unghiul sociologiei receptiei, aceasta posteritate „dificila” (cum a declarat academicianul Eugen Simion), cercetand contextual opiniile „in conflict” si propunand un efort de obiectivare, invitand la calm analitic. in plus, dincolo de „revolutia” propusa de poetul ploiestean in peisajul nostru liric, o sectiune consistenta a volumului reconstituie „iesirile” sale in lume, indeosebi prin „fereastra” deschisa de fidelii sai amici din fosta Iugoslavie (Adam Puslojic et comp.), scotand la lumina „arhivele” stanesciene de la Belgrad.

La Addenda, cartea reproduce textul-replica, semnat de Gh. Grigurcu in Tribuna, polemizand cu punctul de vedere al autorului prezentului eseu.


Carti similare cu Nichita, un idol fals?

Frati de sunet (discutii despre jazz, teatru si scriitura)

Frati de sunet...

de Koffi Kwahule, Gilles Mouellic

mai mult
Sfarsitul bibliotecii mele

Sfarsitul bibliotecii...

de Alberto Manguel

mai mult
Despre lucrurile simple

Despre lucrurile simple

de Mihaela Radulescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!