Fetita care nu zambea niciodata

scrisa de Lola Lafon

Fetita care nu zambea niciodata de Lola Lafon Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Autor (i): Lola Lafon
Traducator (i): Viorel Visan
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-606-719-060-1
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Un roman despre o epoca sumbra, aceea a Razboiului Rece, despre un sistem totalitar si despre o fetita manipulata atat de regimul comunist, cat si de Occident. - ActuaLitté

Romanul Lolei Lafon propune un dialog imaginar intre autoare si personajul legendar Nadia Comaneci. Ideea s-a nascut din fascinatia scriitoarei pentru destinul miraculos al Nadiei, fetita care, la paisprezece ani, a inregistrat la Jocurile Olimpice de la Montréal, din 1976, o performanta incredibila: a fost prima gimnasta din lume care a primit nota 10, uluind intreaga planeta.
Impotriva vointei sale, Nadia a devenit mandria unei natiuni: Romania, care in anii ’80, incerca sa convinga Occidentul cu privire la atitudinea sa antisovietica singulara din inima Balcanilor.
Nadia a fost idolul pop al sportului in Vest si „cea mai tanara eroina comunista" in Est. A fost „zeita de la Montréal", copilul unei tari cunoscute doar din pricina lui Dracula si a dictatorului care o conducea. Pentru prima data, fetitele din tarile capitaliste isi doreau sa arate precum fetita-minune din Est.
Dar intr-o zi, mica zana a inceput sa creasca...

Departe de a fi o simpla biografie, Fetita care nu zambea niciodata descrie povestea legendarei gimnaste romance instrainate de sine insasi, care a trebuit sa plateasca pentru propria maturizare. Cartea Lolei Lafon analizeaza pretul succesului in lumea gimnasticii, o lume in care corporalitatea devine element cheie, exploatat intens atat de media, cat si de interese de ordin politic, iar individul care aduce succesul devine instrument al propriei imagini.


Carti similare cu Fetita care nu zambea niciodata

Cabaret Biarritz

Cabaret Biarritz

de Jose C. Vales

mai mult
O sută de nume

O sută de nume

de Cecelia Ahern

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!