Printesa Bari

scrisa de Hwang Sok-yong

Printesa Bari de Hwang Sok-yong Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Hwang Sok-yong
Traducator (i): Iolanda Prodan
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-4457-5
Anul aparitiei: 2014
Descriere: „Fara indoiala, cea mai puternica voce de prozator a momentului, din Asia de Est.” (Kenzaburo Oe)

Legenda coreeana a printesei Bari istoriseste cum cea de-a saptea fiica a unui rege este abandonata de parinti, dornici sa aiba si un fiu. Cand insa regele si regina se imbolnavesc, ghicitorii le spun ca exista o singura cale de salvare: fiica lor parasita trebuie sa caute apa vietii la marginea lumii si sa le-o aduca. Pornind de la aceasta legenda, Hwang Sok-yong tese in romanul sau o poveste despre viata grea din Coreea de Nord a anilor ’90, despre cum oamenii pot deveni fiare, despre supravietuirea intr-o lume chinuita de conflict. Eroina – cea de-a saptea fata – primeste de la bunica ei, o femeie-saman, numele Bari. Bunica este cea care o pregateste pe micuta Bari pentru calea lunga pe care o va strabate, invatand-o cu ajutorul povestilor ca nimic nu e inutil, ca rabdarea reprezinta cheia supravietuirii. Si, desi copila nu intelege mare lucru, va descoperi in China, la Londra si pe unde o mai poarta pasii, aievea si in vis, intelepciunea de a da timpului timp.

„Daca m-ar intreba cineva cum arata lumea, i-as raspunde cam asa: lumea e ca un stol de pasari ce se rotesc in aer; sper ca scrisul meu sa ajute acele pasari sa revina pe pamantul de unde s-au ridicat.” (Hwang Sok-yong)

„Romanul Printesa Bari isi moduleaza ritmurile dupa suisurile si coborasurile povestilor pe care le spune. Sprijinind reunificarea unei tari dezbinate, Hwang Sok-yong povesteste cautarile de sine ale unei femei care, precum tara ce-a nascut-o, si-a pierdut linistea.” (Telerama)

„Poetic, fantezist pana la pierderea oricarei legaturi cu realitatea in care e creat, Printesa Bari este un roman frumos despre dezradacinare, exil si imigratie.” (Page des Libraires)


Carti similare cu Printesa Bari

Arhipelagul gulag (3 volume)

Arhipelagul gulag (3...

de Aleksandr Soljenitin

mai mult
Toamna patriarhului

Toamna patriarhului

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult
Ultimul suspin al maurului

Ultimul suspin al...

de Salman Rushdie

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!