Drept de viata si de moarte

scrisa de Amelie Nothomb

Drept de viata si de moarte de Amelie Nothomb Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Drept de viata si de moarte 7.99 lei *
Drept de viata si de moarte 16.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Amelie Nothomb
Traducator (i): Maria Zarna
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-46-1357-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Amuzant si spumos precum sampania, Drept de viata si de moarte (2008), cea de-a saptesprezecea carte a lui Amelie Nothomb, abordeaza intr-o maniera originala problema uzurparii identitatii. Nedezmintindu-si stilul direct si ironic, scriitoarea belgiana ne pune din nou in fata unei intrebari nelinistitoare: „Ce faci atunci cand un necunoscut moare pe neasteptate la tine acasa?“. Raspunsul pe care ni-l ofera protagonistul romanului, Baptiste Bordave, este absolut surprinzator, dand intrigii cu accente politiste o turnura neobisnuita si incitanta. Hotarat sa devina cu orice pret Olaf Sildur, se instaleaza in vila de lux a acestuia, savurandu-si libertatea, delectandu-se cu cea mai fina sampanie si bucurandu-se de compania incantatoarei sotii a lui Olaf. Dar aceasta existenta paradiziaca este plina de riscuri, iar demascarea se poate produce in orice clipa, mai ales ca trecutul si profesia lui Olaf Sildur sunt invaluite in mister.

„Dupa ce ne-a incantat in 2007 cu romanul In necunostinta de cauza, o naratiune autobiografica pe cat de amuzanta, pe atat de tulburatoare, romanciera belgiana revine pe piata literara cu Drept de viata si de moarte, o comedie spumoasa si inteligenta.“ (Le Monde des Livres)

„Ultimul roman al lui Amelie Nothomb nu-i va dezamagi pe nenumaratii ei admiratori. Acestia vor regasi cu incantare cinismul si umorul negru care sunt marca inregistrata a scriitoarei si pentru care naratiunea nu este decat un pretext.“ (Lire)

„Drept de viata si de moarte este un basm modern cu intriga politista.“ (Le Figaro)


Carti similare cu Drept de viata si de moarte

Sarbatoarea continua

Sarbatoarea continua

de Ernest Hemingway

mai mult
Gaspar, melhior & baltazar

Gaspar, melhior &...

de Michel Tournier

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!