Miros de roscata amara si alte povestiri scandaloase

scrisa de Dan Alexe

Miros de roscata amara si alte povestiri scandaloase de Dan Alexe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Dan Alexe
Numar de pagini: 220 pagini
ISBN: 978-973-50-4343-8
Anul aparitiei: 2014
Descriere: „Rar mi-a fost dat, in ultima vreme, sa citesc ceva mai viu si mai vibrant, mai uman si mai firesc, mai arzator, mai dramatic, mai curgator si mai abrupt, mai vesel si mai trist, mai suculent, mai poznas, mai poetic, mai ame- si amutitor. Si rar am vazut, de cand sunt editor de carte, un asemenea talent in (orgolioasa) desfasurare.
Dan Alexe nu tine neaparat sa se aseze in albia unui gust impus de critica, a unei tendinte, a unei mode. Da impresia ca scrie ca sa-si faca siesi o placere – si cred ca si-o face. Il intereseaza prea putin daca textele lui se vor solda cu o baie de elogii sau cu o rastignire. Dan Alexe scrie in temeiul unei inzestrari formidabile, al unei culturi aspirate pe toate canalele si al unei pofte navalnice, aproape carnale, de-a face literatura din orice. Ii place sa astearna povesti. Ii place la nebunie. Dar il banuiesc ca-i place si sa ghiceasca reactia cititorului.
Stupoare, jubilatie, rusine, invidie, contrarietate, vertij, fericire, indignare, cainta – toate acestea sunt forme de feedback la cele 33 de texte din Miros de roscata amara. O singura reactie lipseste: indiferenta.“ (Radu Paraschivescu)


Carti similare cu Miros de roscata amara si alte povestiri scandaloase

A doua carte a junglei

A doua carte a junglei

de Rudyard Kipling

mai mult
Femeia interzisa

Femeia interzisa

de Malika Mokeddem

mai mult
Carte pentru caini destepti

Carte pentru caini...

de Aurel Scobioala

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!