Bucataria sclavilor

scrisa de Kathleen Grissom

Bucataria sclavilor de Kathleen Grissom Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Kathleen Grissom
Traducator (i): Ioana Georgescu
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-46-4203-8
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Ramasa orfana, micuta Lavinia ajunge pe pamanturile unei plantatii de tutun, unde trebuie sa traiasca si sa munceasca alaturi de sclavi, in bucatarie. Aflata in grija frumoasei Belle, despre care unii cred ca-i amanta stapanului, Lavinia devine treptat parte a noii familii; singura opreliste in calea aparentei sale fericiri este faptul ca, desi pe o plantatie plina de sclavi de culoare, ea e o sclava „alba”. In ciuda tuturor greutatilor, va fi acceptata in „casa cea mare”, de unde stapanul lipseste, iar stapana se lupta cu dependenta de opiu. Kathleen Grissom marcheaza prin apropierea celor doua personaje, mulatra Belle si „alba” Lavinia, un contrast greu de pus in cuvinte. Bucataria sclavilor este o poveste tragica, punctata pe alocuri de nesiguranta asteptarii si de intelesuri noi ale realitatii familiale, unde dragostea si credinta, desi trebuie sa invinga orice piedica, esueaza adesea.

„Romanul de debut al lui Kathleen Grissom rastoarna conventiile prozei americane de gen. El intermediaza multe momente tensionate, iar josniciile pe care le descrie tin cititorul in tensiune, atent la finalul neasteptat al unei carti ce are toate sansele sa se termine fericit.” (Kirkus Reviews)

„Acum cativa ani, am restaurat impreuna cu sotul meu un vechi han aflat pe pamanturile unei plantatii din Virginia. In vreme ce-i studiam trecutul, am dat peste o harta pe care se afla desenat, chiar langa casa noastra, un loc: Dealul negrilor. Nestiind povestea lui, istoricii s-au gandit doar la semnificatia numelui, care nu putea fi decat una tragica. Mi-am framantat mintea cu ea luni de zile. Pana la urma, am vazut cu ochii mintii o scena la fel de limpede precum un film. Am inceput sa scriu, iar cuvintele zburau pe hartie. Am mers pe urmele unei fetite albe inspaimantate, alergand pe deal in spatele mamei innebunite… asa am inceput sa scriu la Bucataria sclavilor.” (Kathleen Grissom)


Carti similare cu Bucataria sclavilor

Grădina de iarnă

Grădina de iarnă

de Kristin Hannah

mai mult
Sacrificiul

Sacrificiul

de Martina Cole

mai mult
Geamantanul

Geamantanul

de Serghei Dovlatov

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!