Capriciul (25)

scrisa de Daniel Sidor

Capriciul (25) de Daniel Sidor Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Editura Virtuala
Autor (i): Daniel Sidor
ISBN: 978-606-8504-01-8
Descriere: “Construit, pe alocuri, asemeni unui scenariu de film a la Tarantino, Capriciul 25 surprinde nu doar prin explorarea unui spatiu deja cartografiat in filmografia romaneasca a lumii underground, prin punctarea unei intrigi de genul romanului politist, cat mai ales prin perspectiva insolita prin care universul brutal al traficului de sex si droguri este filtrat de constiinta ranita a personajului-narator.

Marcat de pierderea iubirii, acesta reconstituie prin ingenioase jocuri ale memoriei, conturul feminitatii absente, in pasaje de o remarcabila senzualitate a privirii. Scrisul tanarului autor curge fluent si intens, suprapunand metafore concentrationare ale sinelui social si privat si subliniind rolul terapeutic al memoriei exemplare, care permite, asemeni unui rit de trecere interiorizat, depasirea unei traume individuale.

Auto-reflexivitatea scriiturii, pregnanta descrierilor si tensiunea cinematica a textului fac din naratiunea lui Daniel Sidor o lectura incitanta pe dublul palier al romanului psihologic si de actiune.” - Carmen-Veronica Borbely


Carti similare cu Capriciul (25)

Downshifting

Downshifting

de Alexandru Done

mai mult
Coada

Coada

de Dragos Voicu

mai mult
Cimitirul

Cimitirul

de Adrian Telespan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!