Idei cu zimti. viata literara iii. ianuarie 2007 - iulie 2008

scrisa de Dan C. Mihailescu

Idei cu zimti. viata literara iii. ianuarie 2007 - iulie 2008 de Dan C. Mihailescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Idei cu zimti. viata literara iii. ianuarie 2007 - iulie 2008 20.3 lei *
Idei cu zimti. viata literara iii. ianuarie 2007 - iulie 2008 22.33 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Dan C. Mihailescu
Numar de pagini: 260 pagini
ISBN: 978-973-50-2135-1
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Intesat de idei, impresii, reactii, polemici, elogii, observatii fata de peisajul cultural romanesc, jurnalul de fata, dominat de un ton pe cat de catastrofal, pe atat de pozitiv, ne-a fost dezvaluit initial, fila cu fila, in rubrica "Viata literara" a revistei "Idei in dialog" (ianuarie 2007 – iulie 2008).

"In primavara lui 2003, cand Horia-Roman Patapievici, care pregatea aparitia revistei «Idei in dialog», mi-a cerut prieteneste colaborarea, dracusorul jucaus din firea cronicarului literar m-a provocat la un joc. Inchipuie-ti, mi-a soptit dumnealui, ca vei tine pana la sfarsitul vietii un soi de jurnal cu intamplari din viata breslei scriitoricesti, cu idei, carti, mentalitati si polemici, cu placeri si orori, cu barfe, ofuri, invidii, pledoarii pro si contra, cu destula furie, dar si nesmintita iubire pentru Pagina innegrita de pacatele, virtutile si talentele noastre.

Curata ispita ! Asa s-a nascut rubrica «Viata literara», care colecteaza luna de luna mierea si fierea din peisajul artistic si le supune unei alchimii capricioase. Le coase, le descoase, le stoarce sadic, prepuielnic sau patern, le captuseste tandru sau parsiv cu propriile-i prejudecati, fixatii si amagiri «pedagogice».

Cand se intampla, ca acum, sa le recitesc pentru cumintirea lor intr-o carte, textele cu pricina imi par cand niste bufoni inofensivi, fals-infantili si giumbuslucar imbatati de prezenta publicului, cand un arbitru incruntat pantocratic, un judecator nutrind in taina nostalgia ghilotinei. Idei cu zimti.

Norocul meu e ca dinspre dumneavoastra totul se vede la dimensiunile reale. Cel putin asa sper." (Dan C. Mihailescu)


Carti similare cu Idei cu zimti. viata literara iii. ianuarie 2007 - iulie 2008

Istoria romantismului - vol. i, vol. ii

Istoria romantismului...

de Theophile Gautier

mai mult
Luxul mortii

Luxul mortii

de Cristian Tudor Popescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!