Two rabbit

scrisa de Beatrice Ognenovici

Two rabbit de Beatrice Ognenovici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herg Benet
Autor (i): Beatrice Ognenovici
Numar de pagini: 318 pagini
ISBN: 978-606-8335-37-7
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Dupa un accident de masina in care-si pierde ambii parinti, chiar in ziua in care implineste 14 ani, Dré capata un nou nume – Two Rabbit – si o viata pe fuga, la limita, mereu supusa schimbarilor radicale. Arme, droguri, batai, gasti, crima, sex si apoi o speranta orbitoare, odata cu prima iubire care ii iese in cale. Dar totul se termina brusc, pentru a o lua din nou de la capat, la fel de intens.

In ciuda tuturor festelor pe care i le joaca destinul, fiecare intamplare care il marcheaza este un prilej pentru a reflecta asupra conditiei umane si, in final, asupra iubirii. Viata, crede Two Rabbit, e compusa din cercuri, iar cercurile nu trebuie lasate niciodata deschise.

“Pentru intaia oara problematica generatiei emo si a drogurilor de tot felul castiga in autenticitate prin proiectare cosmopolita, intr-un spatiu hispanic, dar imbibat de binecunoscutele clisee englezesti. Muzici, betii, rascoale adolescentine depanate insa cu umor si in viteza. Beatrice Ognenovici practica arta scrisului cu o placere infernala. De acuzatiile de grafomanie nesarata o scapa ochiul ager, impresia de bogata experienta de viata si mai cu seama inteligenta artistica.” (Felix Nicolau)

“Romanul Two Rabbit, debutul scriitoarei Beatrice Ognenovici, are ca figura centrala un personaj carismatic, verosimil, intens, sofisticat si care poate crea dependenta cititorului. Cartea ne ofera doza ideala decantata din dramatismul si coerența unui bildungsroman autentic, cu sanse de a deveni cult, pe de o parte, si din haoticul salbatic al scriiturii postmoderne, pe de alta. Beatrice Ognenovici nu cade, nicaieri pe parcursul acestui roman, in spatiile sterse si comune pana dincolo de plictis in care evolueaza cei mai multi debutanti autohtoni. Dimpotriva, ii place sa riste si sa creioneze decoruri inedite, luxuriante, dar si intunecat-dramatice, prin care ne putem pierde in voie. Daca Julio Cortazar ar fi scris un bestseller aflat sub influenta serialului Sons of Anarchy, el ar fi semanat cu Two Rabbit.” (Cristina Nemerovschi)

Manuscris castigator al Concursului de Debut Max Blecher / Herg Benet 2012


Carti similare cu Two rabbit

Tot ce i-am promis tatălui meu

Tot ce i-am promis...

de Ioana Maria Stăncescu

mai mult
Grasa si proasta

Grasa si proasta

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai mult
Dusurile reci. fantezie ireverentioasa in opt episoade

Dusurile reci....

de Dan Rebreanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!