Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Pestele-scorpion

Pestele-scorpion

scrisa de Nicolas Bouvier

Pestele-scorpion de Nicolas Bouvier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pestele-scorpion 3.99 lei *
Pestele-scorpion 14.3 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Nicolas Bouvier
Traducator (i): Emanoil Marcu
ISBN: 978-973-50-1820-7
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Carte distinsa cu Premiul Criticii (1982) si Premiul Schiller (1983)

Scriind pe indelete, nepasandu-i de actualitate si cu atat mai putin de rentabilitate, Nicolas Bouvier a faurit cu rabdare o opera atemporala, care frapeaza prin rigoare. Amatorii de proza fin cizelata il descopera treptat, de fiecare data cu incantare, de parca si-ar trece unul altuia in secret pietre pretioase. […] Printre prea rarele piese de orfevrerie lasate in urma de Bouvier, "Pestele-scorpion" are stralucirea intunecata a sticlei vulcanice. Povestea unui sejur de noua luni in Ceylon, in 1955: doua decenii i-au trebuit lui Bouvier ca, in sfarsit, s-o spuna. Intre timp, a publicat "Rostul lumii" (1963) si "Cronica japoneza" (1967). Cronologic, "Pestele-scorpion" trebuia sa fie urmarea "Rostului lumii", care se incheie […] la portile continentului indian. Si totusi, e cu totul altceva.[…] Hotarandu-se sa retraiasca [acest sejur ceylonez], episodul cel mai dureros al existentei sale, Bouvier a trecut de la "rostul lumii" la "rostul cuvintelor". Scrierea l-a eliberat, restituind amintirile in chipul cel mai fidel posibil .[…] Carte culta, "Rostul lumii" l-a dezvaluit pe Bouvier ca scriitor-calator. Dar pesemne ca "Pestele-scorpion", specie letala din marile calde, de fascinanta frumusete, l-a transformat pur si simplu intr-un scriitor. (Tristan Savin, "Lire", noiembrie 2005)

"Rostul lumii", "Cronica japoneza" si "Pestele-scorpion" sunt capodoperele scriitorului elvetian Nicolas Bouvier (1929–1998). Ca si primele doua, publicate la Humanitas in 2007, respectiv 1995/2006, "Pestele-scorpion" apare intr-o traducere exceptionala, semnata de Emanoil Marcu.


Carti similare cu Pestele-scorpion

In intimitatea secolului 19

In intimitatea...

de Ioana Parvulescu

mai mult
Tapiserii

Tapiserii

de Ramon Gomez De La Serna,

mai mult
Capital de toleranta

Capital de toleranta

de Suzan Mehmet

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!