Sindromul de panica in orasul luminilor

scrisa de Matei Visniec

Sindromul de panica in orasul luminilor de Matei Visniec Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Matei Visniec
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-23-2861-3
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Dupa succesul repurtat de reeditarea romanului Cafeneaua Pas-Parol, Matei Visniec revine in proza cu un nou roman. De data aceasta, centrul lumii se muta la cafeneaua Saint-Medard – o agora a literelor, un turn Babel contemporan, in jurul caruia graviteaza doar autori si personaje. Un intreg univers patronat de un editor francez fara editura, domnul Cambreleng, care, excedat de lectura manuscriselor primite, de sutele de pagini de cuvinte scrise de autori avizi de glorie literara, intr-o lume in care domnesc imaginea si sunetul, decreteaza moartea cuvintelor. Acum, principala lui pasiune este colectionarea cartilor moarte, care umplu librariile devenite abatoare, din cauza cititorilor orbi si surzi la suferinta si plansul cartilor necitite. Intr-un Paris asediat de personalitatile care l-au locuit si de o istorie glorioasa, se deruleaza numeroase intamplari neobisnuite, invizibile unui ochi neexersat: un poem cucereste planeta, o pisica tine un jurnal, o poveste de dragoste scapa de sub control, visele evadeaza in realitate si toti locuitorii devin, fara voia lor, personaje.

Sindromul de panica in Orasul Luminilor este o distopie vie, care tocmai se consuma sub pana unui scriitor ratat, devenit personajul principal al acestui roman total.


Carti similare cu Sindromul de panica in orasul luminilor

Templul de aur

Templul de aur

de Yukio Mishima

mai mult
Matei Brunul

Matei Brunul

de Lucian Dan Teodorovici

mai mult
Povesti populare din basarabia

Povesti populare din...

de Grigore Botezatu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Eliza382
Recenzii: 0
Carti citite: 43