N-ai sa mori

scrisa de Kathrin Schmidt

N-ai sa mori de Kathrin Schmidt Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
N-ai sa mori 17.94 lei *
N-ai sa mori 32.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Kathrin Schmidt
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-606-600-296-7
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Un anevrism cerebral o cufunda pe Helene Wiesendhal intr-o coma din care se trezeste pe jumatate paralizata, amnezica si afazica. Silaba cu silaba, cuvant dupa cuvant, fraza dupa fraza – toate exersate cu mare efort, cu furie, dezamagire si disperare –, miscare dupa miscare, pas cu pas, tresarire dupa tresarire – toate repetate la nesfarsit, cu incrancenare, jena si lacrimi –, Helene isi cauta inainte de toate cuvintele ratacite undeva in necunoscut. Apoi si reface, piesa cu piesa, puzzle-ul vietii, isi regaseste lumea interioara, sotul, copiii, iubirile, aventurile, dezamagirile, gandurile, visurile, cariera de scriitoare, dar si lumea exterioara in care si-a dus viata inainte de accident - Germania de Est de dinainte si scurt dupa caderea Zidului.

Roman al (re)devenirii, nascut din experienta personala a autoarei, N-ai sa mori este, de fapt, o evocare a vietii fiecaruia dintre noi, cu tot ceea ce ne misca pe fiecare, in singuratatea si unicitatea vietilor noastre. Cu intrebarile si cu convingerile care ne insotesc totdeauna. Cu tot ce am strans in noi, cu tot ce banuim ca am uitat, dar stim ca zace undeva in sufletul nostru, cu tot ce speram pentru viitor.

„Experienta la limita intre viata si moarte conduce la o constienta literara ce genereaza tonuri nebanuite.” (Die Zeit)

„N-ai sa mori este romanul unei renasteri, o redescoperire a cuvantului, o poveste de dragoste si cartea unui puzzle de amintiri din istoria recenta a Germaniei. Cel mai bun roman al anului.” (Die Welt)

Premiul Cartii Germane 2009


Carti similare cu N-ai sa mori

Inima cusuta

Inima cusuta

de Carole Martinez

mai mult
Inainte de cadere

Inainte de cadere

de Noah Hawley

mai mult
Al 27-lea oras

Al 27-lea oras

de Jonathan Franzen

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-07-30 11:07:22 Rating:

Kathrin Schmidt - drogul nevăzut al creierului

N-ai să mori (carte apărută la editura Litera în traducerea lui Alexandru Suter) este romanul reechilibrării dintr-un atac cerebral, o mărturie a lui Kathrin Schmidt care se alătură celei a lui Jean-Dominique Bauby din cartea The Diving Bell and the Butterfly. Autoarea germană se trezește într-o clinică de...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!