Mirajul fericirii

scrisa de Walker Percy

Mirajul fericirii de Walker Percy Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mirajul fericirii 2 lei *
Mirajul fericirii 17.5 lei *
Mirajul fericirii 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Walker Percy
Traducator (i): Catalina Antonia Stoenescu
Numar de pagini: 240 pagini
ISBN: 978-973-46-2785-1
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Povestea de neuitat a unei saptamani ce va schimba definitiv vietile a doi oameni.

Aparent, Binx Bolling le are pe toate: la numai 30 de ani este un broker de succes, are bani, masina, iar femeile mor dupa el. Cu toate acestea, viata lui pare lipsita de sens, un sens pe care-l gaseste mergand foarte des la cinema, unde reuseste sa uite traumele provocate de problemele familiale si de experienta razboiului. Romanul este deopotriva o fresca a decaderii Sudului american, dar si un portret viu al New Orleansului. De altfel, punctul culminant al romanului coincide cu o sarbatoare de Mardi Gras. In acelasi timp ironic si romantic, Mirajul fericirii este un roman clasic al literaturii americane.

„Interesul lui Walker Percy pentru psihiatrie se face simtit atunci cand sondeaza resorturile ce anima personajele romanului sau. Nimic nu e spus, totul este sugerat. Cititorul prinde fragmente de sens si franturi ocazionale ale unor fapte cu radacini ascunse. Cu toate acestea, cat de potrivit sunt alaturate aceste fragmente si cat de bine au evoluat aceste franturi, asa incat din ele au rasarit personaje precum Binx si Kate. Aceste revelatii au loc pe fundalul unui Mardi Gras in New Orleans, ale carui savoare si spirit sunt reproduse cu o minunata acuratete.” (The New York Times)

„Imbracat in originalitate, inteligenta si un interes lipsit de orice urma de ipocrizie pentru soarta umana, romanul lui Percy are calitatea rara de a-si face personajele sa arate si sa vorbeasca exact ca in mediul care le-a inspirat.” (Time)


Carti similare cu Mirajul fericirii

Imparateasa

Imparateasa

de John Burnham Schwartz

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!