De la india la indiile africii

scrisa de Daniela Tane

De la india la indiile africii de Daniela Tane Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Pandora-M
Autor (i): Daniela Tane
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-973-1989-28-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: "Aceasta carte s-a conturat incetul cu incetul, in misiuni diplomatice, umanitare sau ca simplu turist, din jurnalul de bord transmis periodic prietenilor de acasa.
Am incercat sa surprind si sa dezvalui sufletul lumilor prin care m-au purtat pasii, intr-o incursiune in sacrul prezent la fiecare colt de strada, dar pe care suntem prea grabiti ca sa-l mai vedem.
India, Sri Lanka, Cambodgia, Nepalul, Etiopia sunt lumi ce merita descoperite pe indelete.
Etiopia poate fi considerata, din multe puncte de vedere, drept «India Africii». Expresia mi s-a parut absolut magistrala, deoarece a reusit sa surprinda, intr-o formula succinta, esenta istoriei si devenirii acestui pamânt de-a lungul mileniilor.
Intre India si Etiopia exista, in mod incontestabil, o inrudire de alt tip, spiritual. Amandoua sunt spatii cu un trecut grandios, tari care au lasat mosteniri importante in cartea culturala a umanitatii." - Daniela Tane

„Daniela Tane scrie cu rezerva britanica, dar cu multa caldura romaneasca, ambele epurate si de-o distanta si de-o apropiere excesiva, pe un ton mereu just si mereu elegant." - Sorin Alexandrescu


Carti similare cu De la india la indiile africii

Itinerariile unei vieti: e.m. cioran / apocalipsa dupa cioran

Itinerariile unei...

de Gabriel Liiceanu

mai mult
Papillon

Papillon

de Henri Charriere

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!