Berlinul meu e un monolog

scrisa de Nora Iuga

Berlinul meu e un monolog de Nora Iuga Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Berlinul meu e un monolog 21 lei *
Berlinul meu e un monolog 26.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Nora Iuga
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-23-2913-9
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Jurnalul berlinez, Berlinul meu e un monolog – cu cele doua parti ale sale, Fasanenstrasse 23 si Stuttgarterplatz 22, scrise la un interval de zece ani – surprinde personalitatea unui oras benefic si malefic totodata, care te seduce si te sperie deopotriva, fixeaza imaginea unui organ viu care respira, pulseaza, celulele lui reproducandu-se vertiginos ca pe lamela unui microscop planetar. Dar aceasta nu este, pur si simplu, o carte despre fabulosul oras din doua lumi, ci o carte despre Berlinul unic si irepetabil al fascinantei si seducatoarei scriitoare Nora Iuga, al carei monolog sta sub semnul unei replici memorabile: „Berlinul sunt eu”.

„Cel mai grozav scriu in cap, mergand pe strazi, asa am scris prima parte a jurnalului, pe banci, in parcuri, in cimitire, in trenuri, in bistrouri. Ultima parte am scris-o mai mult in casa, la birou; soarele era tot mai palid si mai stins. Vara si toamna mai sunt mese pe trotuar, atunci mori sa auzi ce vorbesc oamenii, sa vezi cum se privesc, daca se iau de mana, daca isi scot pantoful sa-si mangaie cainele cu talpa goala. Acum vara si toamna se grabesc sa plece cat mai devreme acasa si Berlinul se arata tot mai sters, de fapt el nici nu exista decat in oglinda mea, adica in chipul meu, in aerul meu, in mana mea care scrie. Berlinul asta nu mai e decat o mica parcela, inclusa, printr-un partaj arbitrar, unui teritoriu nelimitat, numit Nora Iuga (in slava veche numele asta ar putea fi talmacit prin Nord-Sud, paradoxul perfect, in care s-ar putea intalni polul frigului cu cel al caldurii). De aceea nu e vina mea daca uneori Berlinul asta e o biata umbrela, imprumutata de la un hotel de trei stele de pe Nestorstrasse, pe care Nora Iuga o uita in S-Bahn, dar nu-si face griji, fiindca maine o va gasi, cu siguranta, la depozitul de obiecte uitate.” (Nora Iuga)


Carti similare cu Berlinul meu e un monolog

Nu sunt eu

Nu sunt eu

de Maia Morgenstern

mai mult
Viata nu-i croita dupa calapod

Viata nu-i croita dupa...

de Aurora Liiceanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!