Fetita cu o mie de riduri

scrisa de Nora Iuga

Fetita cu o mie de riduri de Nora Iuga Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Nora Iuga
Numar de pagini: 112 pagini
ISBN: 973-23-1586-5
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Cartea nu poate fi incadrata intr-un gen strict – de altfel ca mai toate cartile pe care autoarea le-a scris in ultimii ani. Nora Iuga a scris un poem-roman – jurnal de calatorie, jurnal intim, scenes de la vie privée cu personaje, cu scene reale, cu scene suprareale, cu o permanenta oscilatie – culmea! – perfect coerenta de data aceasta...

In Fetita cu o mie de riduri exista multa Rusie. Intre copertele ei descoperim alaturate povesti despre Holocaust, despre destine frante, povesti din Bucuresti, multa actualitate, chiar si politica. Dar in spatele tuturor acestor imagini, aparent descriptive, se afla intotdeauna alte motive. Este un roman, dar si un poem. Are actiune, are o desfasurare, dar Nora Iuga nu se limiteaza la poveste. Intotdeauna se trece dincolo de text, dincolo de personaje si vocile lor, dincolo de prezentul lecturii. Nora Iuga e un drog, dar un drog flexibil. Intrarea in textul ei se face incet, dar fara iesire: intri fara a sti in propria minte si tot ceea ce se deschide de fapt te inghite. Pana la obsesia finala, care e totuna cu obsesia initiala. Poti raspunde acum, cand Nora Iuga iti va trece prin sange catre creier, cum fac dragoste oamenii?


Carti similare cu Fetita cu o mie de riduri

Condamnata la scris

Condamnata la scris

de Doina Severin Boriceanu

mai mult
Vifor albastru

Vifor albastru

de Ludmila Ghitescu

mai mult
Dublu album - antologie de poezie

Dublu album -...

de Mircea Cartarescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!