Predica despre caderea Romei

scrisa de Jerome Ferrari

Predica despre caderea Romei de Jerome Ferrari Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Predica despre caderea Romei 17.5 lei *
Predica despre caderea Romei 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Pandora-M
Autor (i): Jerome Ferrari
Traducator (i): Tania Radu
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 978-973-1989-31-0
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Un scriitor-filosof, cu un stil original si seducator, ne invita sa descoperim societatea noastra in contrapunct cu meditatiile Sfantului Augustin.

Scris intr-un limbaj de o frumusete aparte, cizelat si curgator totodata, romanul lui Ferrari are drept loc de desfasurare un sat din Corsica, unde un batran localnic se intoarce ca sa se regaseasca si sa-si inteleaga esecurile. Nepotul sau renunta la studiile de filosofie pentru a lua in administrare barul din sat, impreuna cu un prieten din copilarie. Fideli teoriilor lui Leibniz, cei doi vor sa faca din acest loc cea mai buna dintre lumile posibile, insa, in scurt timp, utopia se transforma in cosmar. Vechile rani se redeschid. Sufletele se altereaza. Fatalitatea condamna oamenii sa vada cum se prabusesc lumile pe care le-au construit, obligandu-i sa-si asume partea lor de vina.
Titlul cartii face trimitere la faimoasa predica a Sfantului Augustin – „Lumea este ca omul: se naste, creste, apoi moare".

„Roman strabatut de o imensa compasiune fata de natura umana, fiind in acelasi timp si necrutator de lucid vizavi de efemeritatea actiunilor omenesti."

Predica despre caderea Romei spune povestea unui tanar care renunta la studiile sale de filosofie pentru a deschide un bar in Corsica, sperand sa creeze o oaza de pace si fericire.

Sfantul Augustin, Leibniz, coruptie, decadenta – toate intr-un bar corsican.


Carti similare cu Predica despre caderea Romei

Secta egoistilor

Secta egoistilor

de Eric-Emmanuel Schmitt

mai mult
Uratica

Uratica

de Carmen Covito

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!