Memoriile unei fete cuminti

scrisa de Simone de Beauvoir

Memoriile unei fete cuminti de Simone de Beauvoir Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Memoriile unei fete cuminti 27.3 lei *
Memoriile unei fete cuminti 29.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Simone de Beauvoir
Traducator (i): Ioana Ilie
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-50-3148-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Primul si cel mai celebru dintre volumele autobiografice ale lui Simone de Beauvoir apare intr-o noua versiune romaneasca.

Memoriile unei fete cuminti, povestea vietii autoarei (nascuta in 1908) din copilarie pana la 21 de ani, cand, devenita studenta la Sorbona, ii intalnise pe Sartre si pe alti tineri intelectuali de viitor, e socotita o opera clasica a genului si ilustrarea vie a filozofiei existentialiste. Este emotionanta marturie a evolutiei unei personalitati de-a lungul copilariei, adolescentei si a primei tinereti; marturia unei „fete cuminti“ care a avut indrazneala sa se desprinda de mediul conventional in care crescuse, de insasi credinta catolica, pentru a gandi pe cont propriu. Si este, totodata, documentul unei epoci, al inceputului de secol XX european.

"...Visam sa-mi fiu propria cauza si propriul tel; acum credeam ca prin mijlocirea literaturii mi se va indeplini dorinta. Literatura imi va da nemurirea in schimbul eternitatii pierdute; nu mai exista Dumnezeu care sa ma iubeasca, dar aveam sa aprind o flacara in milioane de inimi. Scriind o opera hranita din povestea propriei vieti, ma voi re-crea si-mi voi indreptati existenta. In acelasi timp, voi fi de folos umanitatii; ce dar mai minunat decat cartile i s-ar putea face? Ma ocupam si de mine, si de ceilalti; imi acceptam «incarnarea», insa nu renuntam la universal: proiectul meu putea cuprinde totul; satisfacea toate nazuintele care inflorisera in mine de-a lungul celor cincisprezece ani.“ (Simone de Beauvoir)


Carti similare cu Memoriile unei fete cuminti

La taifas

La taifas

de Aurora Liiceanu

mai mult
Jurnalul unui librar

Jurnalul unui librar

de Shaun Bythell

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289