Unde sunt? > Acasa > Carti > Eseuri > Spatiul critic

Spatiul critic

scrisa de Paul Virilio

Spatiul critic de Paul Virilio Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Spatiul critic 11 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Idea
Autor (i): Paul Virilio
Numar de pagini: 96 pagini
ISBN: 973-85126-2-X
Anul aparitiei: 2001
Descriere: Eseul lui Paul Virilio, Spatiul critic, discuta despre sfirsitul arhitecturii in contextul hiper-tehnologizarii postmoderne.
“Este arhitectura pe cale sa se transforme intr-o tehnologie la fel de depasita ca si agricultura extensiva? Este oare arhitectura doar o forma degradata a stapinirii solului, cu consecinte analoge celor ale inceputului exploatarilor excesive ale materiilor prime?(...)
Esecul unui numar de metropole nu se constituie oare ca o figura emblematica a declinului industrial si a somajului fortat? Simbolul esecului materialismului stiintific... Aici, recursul la istorie, asa cum il propun adeptii “postmodernitatii”, nu este decit un paleativ care permite evitarea problemei timpului, a regimului temporalitatii “transistorice”, efect al ecosistemelor tehnice. Daca putem vorbi astazi despre criza, ea este in primul rind una a referintelor (etice, estetice...), incapacitatea de a da masura evenimentelor intr-un mediu in care aparentele ne sint potrivnice.”

Paul Virillo
Paul Virilio s-a nascut la Paris in 1932. Cunoscut atit ca arhitect, cit si ca autor de texte de critica sociala a spatiului, el este actualmente profesor la Scoala Speciala de Arhitectura din Paris. Pe linga aceste activitati, autorul francez a publicat numeroase articole si eseuri in reviste din Franta si din strainatate. Principalele teme abordate de Paul Virilio sint legate de mutatiile pe care le-a produs viteza in stilul de viata occidental si in spatiile ce gazduiesc existenta noastra tardomoderna.
Printre cartile sale se numara: Bunker: arheologie (1974; 1994), Viteza si politica (1977), Razboiul si cinematograful (1984; 1997), Logistica perceptiei (1984; 1991), Estetica disparitiei (1980), Inertia polara (1990), Ecranul desertului (1991), Insecuritatea teritoriului (1993), Ciberlumea, politica raului absolut (1996), Un peisaj de evenimente (1996).


Carti similare cu Spatiul critic

Decaderea minciunii

Decaderea minciunii

de Oscar Wilde

mai mult
Carti sau tigari

Carti sau tigari

de George Orwell

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!