Dupa douazeci de ani (vol. 2)

scrisa de Alexandre Dumas

Dupa douazeci de ani (vol. 2) de Alexandre Dumas Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Alexandre Dumas
Traducator (i): Nicolae Constantinescu
Numar de pagini: 464 pagini
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Actiunea romanului Dupa douazeci de ani se petrece dupa 20 de ani de la aventurile din „Cei trei muschetari“.

„De cand l-am parasit pe d'Artagnan in strada Fossoyeurs, la numarul 12, asa cum ne amintim din romanul nostru «Cei trei muschetari», s-au intamplat multe lucruri si s-au scurs multi ani“, scrie Dumas. Atata vreme cat a fost inconjurat de prieteni, d'Artagnan debordase de tinerete si poezie, era una dintre acele firi sensibile si iscusite care isi insusesc calitatile celor din jur. „Athos ii dadea din maretia lui, Porthos din vioiciune, Aramis din eleganta. Daca d'Artagnan ar fi continuat sa fie inconjurat de acesti trei cavaleri, ar fi ajuns un om superior“, explica scriitorul.

Athos il parasise primul pentru a se retrage la tara, unde mostenise niste pamant; Porthos, al doilea, ca sa se casatoreasca cu vaduva procurorului; Aramis, al treilea, pentru a imbraca haina monahala si pentru a deveni abate. Atunci, d'Artagnan, care parea ca-si identificase viitorul cu acela al prietenilor sai, se trezise singur si fara ajutor, lipsit de curajul de a face o cariera. Astfel, desi ajunsese locotenent de muschetari, d'Artagnan era mai singur ca oricand.


Carti similare cu Dupa douazeci de ani (vol. 2)

Ultima vale verde

Ultima vale verde

de Mark Sullivan

mai mult
Mostenirea boleyn

Mostenirea boleyn

de Philippa Gregory

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Alexandra.Belacurencu
Recenzii: 0
Carti citite: 62

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145