Colectionarul de istorie

scrisa de Elizabeth Kostova

Colectionarul de istorie de Elizabeth Kostova Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Colectionarul de istorie 49 lei *
Colectionarul de istorie 53.89 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Elizabeth Kostova
Traducator (i): Adriana Badescu
Numar de pagini: 720 pagini
ISBN: 9789735769000
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Intr-o noapte, scotocind prin biblioteca tatalui ei, o tanara de 16 ani face o descoperire stranie: un plic cu scrisori ingalbenite de vreme, adresate "dragului si nefericitului meu succesor".Iar alaturi, o carte bizara, cu paginile complet albe, mai putin in mijloc, unde apare imaginea unui dragon insotita de cuvantul "Drakulya". Aceasta carte este cheia unui infricosator mister, samanta unei obsesii care a dus la moartea multor oameni. De-a lungul secolelor, generatii intregi de istorici si-au riscat reputatia si viata in incercarea de a dezlega aceasta enigma si de a descoperi adevarul despre Vlad al III-lea (Tepes), carmuitor al Valahiei medievale si aparator al crestinatatii impotriva cotropirii otomane, a carui domnie a inspirat legenda lui Dracula. Acum este randul acestei tinere de a continua cercetarile, intr-o calatorie care ne va purta de la Amsterdam la Paris, Istanbul, apoi langa Bucuresti - la Manastirea Snagov -, in Ungaria si in Bulgaria, pe urmele misterului care umbreste trecutul familiei sale si care se leaga indisolubil de un rau stravechi, nemuritor. Aceasta carte nu este o poveste sangeroasa cu vampiri, ci un thriller istoric remarcabil, care tine cititorul cu sufletul la gura pana la ultima pagina, imbinand faptele reale cu fictiunea, prezentul cu trecutul, povestirea la persoana intai cu fragmentele de jurnal, scrisori, documente.

Colectionarul de istorie este un roman istoric si psihologic deopotriva, cu o scriitura literara rafinata. A fost publicat in 37 de tari, starnind entuziasmul editorilor, criticilor si cititorilor.


Carti similare cu Colectionarul de istorie

Erzsebet bathory. contesa sangeroasa

Erzsebet bathory....

de Rebecca Johns

mai mult
Letopisetul de argint

Letopisetul de argint

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai multRecenzii

cassady cassady pe 2013-01-31 15:31:02 Rating:

Colectionarul de istorie, cartea scrisa de Elizabeth Kostova este cu siguranta una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit. Este o carte care m-a tinut cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina, o carte care mi-a dat un plus de cunostinte despre insasi istoria tarii noastre. Mda...rar gasim carti scrise de straini care sa ne marcheze atat de mult in partile referitoare...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

cassady
Recenzii: 42
Carti citite: 105

agnesmaryo
Recenzii: 0
Carti citite: 1