Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti

scrisa de Lucian Bagiu

Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti de Lucian Bagiu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti 4.34 lei *
Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti 18.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Lucian Bagiu
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-23-1937-6
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Bestiar. Salata orientala cu universitari inchipuiti este un pseudoroman cu multe subtilitati, ironie fina si referinte culturale elitiste, in care trimiterile onomastice si culturale (de la Tristan si Isolda la Craii de Curtea-Veche sau C.S. Lewis intilnim o panoplie ampla), umorul savuros, sprijinit de poemele lui Emil Brumaru, elementele de cultura pop si comicul de situatie, care aduce aminte de gagurile filmului mut, fac din povestea tinarului universitar Lucian Bagiu o lectura seducatoare, plina de surprize. Si o proza de cea mai buna calitate. In plus, e autentica, vizibila fiind abordarea din interiorul sistemului – sarcasmul subtil, presarat cu abilitate in text, face referire la scene ale vietii universitare provinciale autohtone, cu toate metehnele mai mult sau mai putin cunoscute.

„O salata de stiluri si maniere dreasa cu mult umor si dibacie scriitoriceasca. Un bestiariu prin care misuna fiare exotice: profesori universitari, politicieni, functionari, politisti si eroi mitologici. Un roman universitar acid, versatil de la un capitol la altul, mustind de viata si de bucuria experimentului. O critica acerba a ierarhiilor provinciale in urma careia autorul risca sa fie devorat de personajele sale.” (Felix Nicolau)


Carti similare cu Bestiar. salata orientala cu universitari inchipuiti

Poate într-o altă viață

Poate într-o altă viață

de Taylor Jenkins Reid

mai mult
Cu tine in departare

Cu tine in departare

de Carla Guelfenbein

mai mult
Invataminte din vorba cuminte

Invataminte din vorba...

de Aurel Scobioala

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Sory_Luciano
Recenzii: 11
Carti citite: 207