Lumina ce se stinge

scrisa de Mircea Eliade

Lumina ce se stinge de Mircea Eliade Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Mircea Eliade
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 973-50-0505-0
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Lumina din titlul acestui roman de tinerete al lui Eliade nu este nicidecum simpla lumina a zilei. Ea este mai degraba lumina interioara, pe care Cezare, erou fara voie al unui straniu incendiu petrecut intr-o biblioteca dintr-un oras de provincie, este amenintat s-o piarda o data cu vederea.

Ratacind dupa incendiu intr-o lume croita pe calapodul presei de senzatie, o lume gonind frenetic dupa evenimente goale, Cezare incearca inutil sa afle dezlegarea misterului ascuns in intamplarile la care a fost martor.

Iar cautarea lui este cu atat mai dramatica cu cat de aceasta dezlegare pare sa depinda chiar izbavirea sa si intelegerea iubirii sale nerostite pentru fata pe care a salvat-o.

Intr-un tarziu, un personaj demonic, amator de devastatoare experiente practicate cu o rece detasare, ii va oferi, indirect, cheia faptelor sale si a intunecarii ce ameninta parca sa cuprinda totul.


Carti similare cu Lumina ce se stinge

Cartea de acasa nr. 37. alexandru vlahuta - dan. nuvele

Cartea de acasa nr....

de Alexandru Vlahuta

mai mult
No exit

No exit

de Ioan Es. Pop

mai mult
Viata lui mihai eminescu

Viata lui mihai eminescu

de George Calinescu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ale_xandra290
Recenzii: 3
Carti citite: 85